25 / 04 / 2024

Muhittin Selvitopu: Kamu arazilerinin TOKİ'ye devri yanlış!

Muhittin Selvitopu: Kamu arazilerinin TOKİ'ye devri yanlış!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi 9. Olağan Genel Kurul toplantısında kamu arazilerinin TOKİ'ye devrinin yanlış olduğunu açıkladı.



Karabağlar Kent Konseyi 9. Olağan Genel Kurulu toplantısına katılan Başkan Selvitopu, ilçede yaşanan sorunları bildiklerini ifade ederek "Bu sorunları çözmek için Kent Konseyleri ve sivil toplum kuruluşlarının çok önemli katkısının olacağı görüşündeyiz.Kentimizin geleceğine sahip çıkmalıyız." açıklamasnı yaptı. 


Toplantıda Başkan Selvitopu, kamu arazilerinin durumuna da dikkat çekti ve Karabağlar'da bulunan kamuya ait arazilerin TOKİ'ye devrinin yanlış olduğunu, bu arazilerin yerel yönetimlere verilmesi gerektiğini belirterek bunun için mücadele edeceklerini dile getirdi. 


Bu arazilerin halkın olduğunu vurgulayan Selvitopu, "Bu anlayışla bazı hazine arazileri TOKİ'ye devredildi. İzmir'de Büyükşehir ve Karabağlar belediyeleri var. Bu araziler kimin? Bunlar halkın. Yerel yönetimlerin ihtiyacı var mı, yok mu diye sormadan bunları neden yapıyorsunuz? Bizler ve sivil toplum kuruluşları hepimiz bunları dillendirmek zorundayız. Yoksa bu arazilerde yavaş yavaş yok olup gidecek. Bizler yerel yönetim ve kent konseyleri olarak kentimizin geleceğine sahip çıkmak zorundayız. Bu konular kent konseylerinin gündemine oturmalıdır. Bas bas bağırmalıyız,  yoksa bunların hepsi elimizden gidecek. Bunları gündeme getirmek zorundayız. Doğru olan her projenin yanında duracağız,  yanlış varsa da karşı duracağız. Mücadele edeceğiz" dedi. Selvitopu ayrıca,  TOKİ'ye verilen 37 adet hazine arazisinin  İzmir  Demokrasi Üniversitesi ile Karabağlar ve Büyükşehir belediyelerine tahsisinden yana olduklarını dile getirdi.  


Başkan Selvitropu son olarak da İzmir'de yaşanan su sıkıntısını suistimal edenleri de kınadı. Selvitopu, Tahtalı ana izale hattındaki arıza nedeniyle yaşanan sıkıntıyı şov amaçlı suistimal edenlere de sert tepki gösterdi.


Haber Ekspres 


Geri Dön