26 / 04 / 2024

Muhittin Selvitopu: Karabağlar kentsel dönüşümde sorun kalmayacak!

Muhittin Selvitopu: Karabağlar kentsel dönüşümde sorun kalmayacak!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm konusunda geniş katılımlı bir toplantı yaptı.



Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm konusunda belediyeye yetki devri verilen Karabağlar ilçesindeki Osman Aksüner, Aşık Veysel ve Avdın Mahallesi esnafı ve mahalle sakinleriyle ikinci kez ve daha geniş katılımlı bir toplantı yaptı. Kentsel dönüşümle ilgili vatandaşların görüş ve önerilerini alan Başkan Selvitopu, vatandaşların bulunduğu yerden koparmadan hak ve hukukunu koruyan, yerinde dönüşümü gerçekleştirmek istediklerinin altını bir kez daha çizdi. 


Karabağlar Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen Kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısına CHP ve AK Parti kentsel dönüşüm komisyonu meclis üyeleri,  İzmir  Oto Tamircileri Odası Başkam Necdet Heppekcan, dönüşümün yapılacağı mahalle muhtarları, esnaf ve mahalle sakinleri katıldı. Karabağlar Belediyesi Etüt Proje Müdürü Zeki Yıldırım kentsel dönüşümle ilgili vatandaşları bilgilendirmesinin ardından Başkan Selvitopu, yetki devrinin Osman Aksüner, Aydın Mahallesi'nin bir bölümü, Aşık Veysel Mahallesi ve Buca Seyhan Mahallesi'ni içine alan 190 hektarlık bölümü kapsadığını söyledi Yetki devri talebinin geçtiğimiz belediye yönetimi döneminde istendiğini ancak daha yeni geldiğini belirten Selvitopu "Bizi kapsayan 110 hektarlık alan için çözüm arayacağız. Bunu dikkate alarak bir karar vereceğiz. Kafalarda sorun varsa aydınlatmak istiyoruz" dedi Selvftopu'ndan üç öneri Selvitopu esnafa ve vatandaşın daha rahat karar vermesi için o bölgede nelerin yapılması konusunda 3 önen sundu. Önerilen şöyle sıraladı "Bakanlık bize verdiği yetkiye dadanarak proje geliştirmek ve dönüşüm projesini uygulamak, ikinci olarak sınırların yeniden gözden geçirilerek 5393 sayılı yasarım 73 maddesine göre uygulamaya devam etmek ve Bakanlık uygun görürse projeyi de İzmir Buvoıkşehıı Belediyesi yürütecek Ve üçuikusû de riskli alan ararının iptalini talep etmek, kaldırıp yeni bir imar planıyla bunu çözmek Üç öneri de bize yük getirerek." 


Yenigün İzmir


Geri Dön