20 / 04 / 2024

Muhsin Erkoç: 200 bin metrekareyi aşkın alan kiralanabilir durumda!

Muhsin Erkoç: 200 bin metrekareyi aşkın alan kiralanabilir durumda!

Artaş Grubu'na bağlı üç AVM geçen yıla göre 30 milyon ziyaretçi bulundurdu. ArenaPark Genel Müdürü Muhsin Erkoç son 4 yıldaki hedeflerinden bahsetti



Artaş Grubu'na bağlı ArenaPark, ArmoniPark ve Kayseri Park alışveriş merkezleri geçen yıl 30 milyon ziyaretçi ağırladı. ArenaPark Genel Müdürü Muhsin Erkoç, Artaş Grubu'nun ortağı olduğu Carousel ve Vadi İstanbul AVM ile şu anda perakende sektöründe 200 bin metrekareyi aşkın kiralanabilir alana sahip olduklarını hatırlattı. Hedeflerinin 4 yılda bu rakamı 350 bin metrekareye çıkarmak olduğunu kaydeden Erkoç, "2015'te iki seçim geçirdik. Terör olayları nedeniyle piyasalar beklemede kaldı. Ama bize olumsuzluk yansımadı. Üç AVM için 30 milyon ziyaretçi hedefimiz gerçekleşti" dedi.


Sabah



Haber Yeniçağ Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


'Alış veriş merkezi' olan il sayısı, Çorum ve Sivas ile 60'a çıkıyor. ArenaPark Genel Müdürü Muhsin Erkoç Anadolu'da da alışveriş alışkanlıklarının son yıllarda değişmeye başladığını söyledi.


BÜYÜKŞEHİRLERDE yavaş yavaş doygunluk seviyelerine ulaşan alışveriş merkezlerinde (AVM) Anadolu hızla gelişimini sürdürüyor. Bugün itibarı ile yurt genelinde 363 AVM bulunuyor. Bunların 103'ü İstanbul, 260'ı diğer illerde yer alıyor. Mevcutta 58 olan AVM bulunan il sayısına bu yıl Çorum ve Sivas da eklenecek. Böylece AVM olan il sayısı 60'a çıkacak. 2016 - 2017 yılları arasında toplamda 44 yeni AVM daha açılacak. Bu yatırımların 17'si İstanbul'da, geri kalanı Anadolu'nun diğer illerinde inşaa edilecek. 


Büyükşehirler doydu 

İnşaat tecrübesini perakende sektöründe alışveriş merkezi yatırımları ile de değerlendiren Artaş Grubu'na bağlı ArenaPark Genel Müdürü Muhsin Erkoç, ArmoniPark'ın Genel Müdürü Emir Genç ile birlikte sektörü ve AVM'leıin Anadolu'da da alışveriş alışkanlıklarının değişmeye başladığını ve bunun AVM'lere olumlu yönde yansıdığını ifade eden Erkoç, şunları söyledi: "Eskiden Anadolu'da insanlar alışık olduğu yerlerden alışveriş ederlerdi. Şimdi AVM'lerin etkisiyle büyük markalar birçok ARENAPARK, ArmoniPark ve Kayseri Park alışveriş merkezlerini bünyesinde bulunduran Artaş Grubu, ortağı olduğu Carousel ve Vadi İstanbul AVM ile birlikte şu anda perakende sektöründe 200 bin metrekareyi aşkın kiralanabilir alana sahip. Grup, önümüzdeki 4 yıl içinde bu rakamı 350 bin metrekareye çıkartmayı hedefliyor. Geçen yıl ArenaPark, ArmoniPark ve Kayseri Park'ta aylık bazda 2.5 milyon, 2015 genelinde 30 milyon kişiyi ağırlayan grup, AVM'lerindeki yenileme yatırımları ile bu yılı geçen yılın üzerinde bir büyüme başarısı yakalamayı hedefliyor. Istanbul başta olmak üzere, biiyükşehirleıin doygunluğa ulaşmaya başladığını belirten Arena- Park Genel Müdürü Muhsin Erkoç, "Ama Anadolu'da durum farklı. Anadolu, birçok şehirde potansiyelini koruyor. Zaten verimlilik bakımından da Anadolu farkı kapatmaya başladı" dedi. 


"1,5 yıldır sıkıntıdalar" 

Şehirlere gitmesi ile birlikte klasik mağazalardan buralara kaymalar olmaya başladı. Buna ek olarak, yine eskiden insanlar büyük markalar için büyükşehirlere gidip alışveriş ederdi. Şimdi AVM'lerin etkisiyle bu markalar ayaklarına geldi. Bu da AVM'lere olan ilgiyi ve ciroyu arttırdı. Ancak halen Ankara'nın doğusunda AVM olmayan çok sayıda il var. Bu illerin de yakın zamanda AVM'ler ile buluşacağını düşünüyorum." Anadolu'da görülen bu yayılmaya karşılık: sektörün son 1,5 yıldır ciddi sıkıntılar hissedildiği ifade ediliyor. Muhsin Erkoç, "Yılın ikinci yarısına ilişkin temennimiz terör olaylarının bitmesi ve bunun ekonomiye pozitif yansıması" dedi. 


Yeniçağ


Geri Dön