19 / 05 / 2024

Müjdeyi Bakan verdi! 2 katına çıktı EYT'liler bayram etti! Bu habere hemen bakın

Müjdeyi Bakan verdi! 2 katına çıktı EYT'liler bayram etti! Bu habere hemen bakın

Vatandaşın gündeminden düşmeyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile alakalı gelişmeler yakında  takip ediliyor. Merakla beklenen konuya Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sevindiren haberi verdi.



BAKAN NEBATİ MÜJDEYİ VERDİ! 2 KATINA ÇIKARILDI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesindeki bir tekstil üretim yerinde sanayici ve iş insanlarıyla bir oturuma katıldı. Yapılan toplantıda EYT ayarlaması ile alakalı önemli açıklamalar yapan Bakan Nebati, müjdeli haberi verdi. Nebati, EYT ayarlamasının  iş dünyası üstündeki ağırlığını hafifletmek için daha evvel ifade edilen Hazine destekli KGF paketinde bu bağlamdaki kıdem tazminatı kefalet hacmini 25 milyar TL'aden 50 milyar TL'ye yükselttiklerini açıkladı.

Müjdeyi Bakan verdi! 2 katına çıktı EYT liler bayram etti! Bu habere hemen bakın

EYT İLK MAAŞ NE ZAMAN YATACAK?

Görüşmelerde, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın, "İlk gündem maddemiz EYT düzenlemesini salı günü umuyorum ki tamama erdirebiliriz" dedi. Milyonlarca vatandaşın sabırsızlandığı  EYT teklifi hafta içinde yasalaştırılacak. Teklifte herhangi bir değişiklik öngörülmüyor. Buna nazaran 8 Eylül 1999 ve evvelinde işe başlayanlar emekliliği elde edebilecek. Emeklilikte yaş sınırı istenmeyecek. Yasanın yürürlüğe girmesinin akabinden başvurular alınacak. İlk maaşların Nisan'da hesaplara yatırılması ön görülüyor.

Müjdeyi Bakan verdi! 2 katına çıktı EYT'liler bayram etti! Bu habere hemen bakın


Geri Dön