16 / 04 / 2024

Mülklerin sigortası e-Devlet'te!

Mülklerin sigortası e-Devlet'te!

E-Devlet’te, tapuya dair onlarca uygulamaya tek tuşla erişmek mümkün hale geldi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, taşınmazınız üstünde yapılacak habersiz işlemden SMS’le haberdar olunabileceğini duyurdu. 



Mülk sahibinden habersiz taşınmazın üstünde yapılcak bir işlem SMS ile haber verilecek. Bu bilgilendirmeyi alabilmek için e-Devlet üzerinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün sunduğu hizmetlere telefon numarasının kaydedilmesi gerekiyor.

Yeni Şafak Gazetesi'nden Yasemin Asan'ın haberine göre; Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün e-Devlet kapısında tapu ve kadastro harç ve döner sermaye, elektronik belge yönetim sistemi belge doğrulama, tapu taşınmaz beyan ve tapu telefon bilgileri beyanı gibi birçok hizmet sunuluyor.

Söz konusu hizmetlerden “tapu telefon bilgileri beyan" hizmeti taşınmazlar üzerinde başlatılan işlemlerden bilgilendirilmek için hazırlandı. Vatandaşın, cep telefonu numarasını onaylayarak kaydetmesi gerekiyor.

Kişinin adına kayıtlı taşınmazlar, herhangi bir işlem başlatıldığında kişiye kısa mesaj (SMS) yolu ile bilgi veriliyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, vatandaşın her konuda olduğu gibi taşınmazların alım ve satımı konusunda da bilgilendirmesinin öncelikle onların yararına olduğunu söyledi.


Geri Dön