25 / 04 / 2024

Alışveriş mağduriyetlerinin çözümü artık e-Devlet’te! Sakız bile alsanız başvurun! İşte adım adım yol haritası

Alışveriş mağduriyetlerinin çözümü artık e-Devlet’te! Sakız bile alsanız başvurun! İşte adım adım yol haritası

Online alışverişin elimiz ayağımız olduğu bugünlerde ayıplı mal ya da yanlış ürün için tüketiciler e – Devlet üzerinden 10 dakikalık bir işlem ile şikayette bulunabiliyor. Sakın, “Kim uğraşacak?” demeyin! İşte detaylar…



Her gün binlerce kişi e - alışveriş sırasında mağduriyet yaşıyor. Yaşanan bu mağduriyetlere rağmen kişilerin büyük çoğunluğu ise, “Nasıl olsa itiraz etsek bir şey olmaz, zaten süreç de çok yavaş işler” gibi düşüncelere içerisine girerek, şikayet etmekten vazgeçiyor.

Ama bu tür sorunlarda kısa sürede çözüm alabilmeniz için çok basit bir ‘tüketici hakem heyetlerinde hak arama rehberi’ mümkün.

ADIM ADIM YOL HARİTASI

Posta’dan Murat Gülderen’in haberine göre; ilk olarak yaşadığınız mağduriyeti artık e - Devlet üzerinden 10 dakikalık başvuru ile de dile getirebilirsiniz. Yani dilekçe vermek için kurumları dolaşmanıza gerek yok. Burada sistem adım adım şu şekilde:

E - Devlet sayfasına giriş yapıp, orada çıkan arama butonuna ‘tüketici hakem’ yazacaksınız.

İlk çıkan  ‘Ticaret Bakanlığı/ Tüketici Hakem Heyetlerine Başvuru İşlemi’ne tıklayıp uygulamaya gireceksiniz.

Kimlik bilgilerinize onay verdikten sonra ‘tüketici başvuruları’ kutucuğuna giriş yapacaksınız.

Açılan sayfaya ise istenen kişisel verilerinizi ve fatura, fiş, fotoğraf, yazışma gibi özel bilgilerinizi yazdıktan sonra bağlı bulunduğunuz bölgelerdeki hakem heyetini seçip başvurunuzu yapacaksınız.

Başvuru için karşı tarafın ticari unvanı, Mersis ya da vergi numarası ile açık adresinin belirtilmesi lazım.

Toplam işlem süresi en fazla 10 dakikanızı alacaktır.

Başvurunuzu tabi ki bulunduğunuz bölgedeki hakem heyeti bürolarına başvurarak da gerçekleştirebilirsiniz.

Alışveriş mağduriyetlerinin çözümü artık e-Devlet’te! Sakız bile alsanız başvurun! İşte adım adım yol haritası


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön