19 / 04 / 2024

tüketici hakları

tüketici hakları

Nisan'da yapılan kanun değişikliklerinin yürürlük tarihi 1 Ekim şeklinde açıklanmıştı. Bu nedenle, bugünden itibaren ayıplı mal ve hizmet satışı’ karşısında korunma zırhının arttığı bir döneme girildi. Peki tüketicilerin yeni hakları neler?

Alışveriş mağduriyetlerinin çözümü artık e-Devlet’te! Sakız bile alsanız başvurun! İşte adım adım yol haritası

Online alışverişin elimiz ayağımız olduğu bugünlerde ayıplı mal ya da yanlış ürün için tüketiciler e – Devlet üzerinden 10 dakikalık bir işlem ile şikayette bulunabiliyor. Sakın, “Kim uğraşacak?” demeyin! İşte detaylar…

Konut satışına yeni şartlar geliyor!

Tüketicilerin korunmasına ilişkin tedbirlerin alınmasını içeren kanun teklifi Meclis Genel Kurulu tarafından kabul edildi. Peki konut satışında yeni şartların da yer aldığı düzenleme ile ilgili neler netleşti? İşte ayrıntılar...

Tüketiciyi koruyacak 'koruma zırhı' modeli yolda!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tüketicinin korunmasına yönelik düzenleme ihtiyaçlarının incelendiği toplantı gerçekleşti. Toplantıda, gayrimenkul alım sözleşmelerinin noterde yapılmasından tatil vaat edilenlere, telefon, internet aboneliğine kadar  bir çok konu değerlendirildi.

Tüketici haklarında yeni düzenleme 1 Ekim’de geliyor! Tüketicinin hakları genişliyor!

Yeni tüketici düzenlemesinin 2 gün sonra yürürlüğe girmesiyle kredi sözleşmelerinden mesafeli satışlara ve satış sonrası hizmetlerden tüketici hakem heyetlerine kadar pek çok konuda yeni bir dönem başlayacak.

Tüketici haklarında yeni dönem başladı!

Tüketici haklarında yeni dönemi başlatacak düzenleme yasalaştı. Bir ürünün tüketiciye zarar vermesi durumunda imalatçı ya da ithalatçı tazminat ödemek zorunda kalacak bunun yanı sıra ayıplı ya da bozuk çıkan ürünleri de iade etmek kolaylaşacak.

ÇATIDER’den Tüketici Hakları Haftası’nda uyarı!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, 15-21 Mart Tüketici Hakları Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada merdiven altı üretimin çatı sektöründe de önemli bir sorun teşkil ettiğini belirtti.

Konut kredisi dosya masrafı tüketici hakları!

Ev sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, kendilerinden ne için olduğu belirtilmeden alınan dosya masraflarının iadesini isteyebiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı tüketici hakları...

Konutta tüketici hakları gözetilecek!

Geçtiğimiz haftalarda yürürlüğe giren yeni tüketici kanunu tüketicinin haklarını daha çok gözetecek maddeler içerirken, sektör temsilcileri ise kanun sayesinde bu alandaki çürük elmaların ayrılacağını düşünüyor.

Konutta tüketici dönemi sektörü temizleyecek!

Geçtiğimiz haftalarda yürürlüğe giren yeni tüketici kanunu tüketicinin haklarını daha çok gözetecek maddeler içerirken, Ankaralı sektör temsilcileri ise kanun sayesinde sektördeki çürük elmaların ayrılacağını düşünüyor

Tüketici haklarında yeni dönem geliyor!

Abonelik sözleşmelerinden tüketici kredilerine, maketten konut satışından yanıltıcı ilan ve reklamlara kadar pek çok düzenlemeyi içeren yeni Tüketici Kanunu, tüm yönetmenlikleri ve düzenlemeleriyle hayatımıza girdi.

Tüketici Yasası'nın kritik yönetmelikleri devreye giriyor!

76 milyon vatandaşa yeni haklar getiren Tüketici Kanunu’nun uygulanmasına ilişkin tüm yol haritası netleşiyor. 28 Mayıs 2014’te yürürlüğe giren kanunun yönetmelikleri de büyük ölçüde tamamlandı.

Tüketici derneğinden "devre tatil" uyarısı!

" Devre tatil " satan şirketlerden bazılarının sözleşme adreslerinde bulunmaması nedeniyle "cayma bildirimleri"nin müşterilere PTT tarafından teslim edildiği ve tüketici mağduriyetinin ikiye katlandığı iddia edildi.

Yeni Tüketici Kanunu ofisleri kapsıyor mu?

İnşaat sektörüne güven getirmesi beklenen Yeni Tüketici Kanunu konut alıcısına aldığı evden teslime kadar vazgeçme hakkı tanıdı. Ev alan vatandaş ilk 14 günde karar değiştirir ya da ödeme döneminde iflas ederse evini cezasız iade ediyor...

Ayıplı mal tüketici hakları!

Ayıplı mal, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmayan mallara deniyor. Ayıplı mal karşısında tüketicinin sahip olduğu haklar kanunda açıklanıyor. İşte, ayıplı mal tüketici hakları..

Tüketici ayıp ihbar süresi 2014!

Ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımayan; sözleşmeye aykırı olan mala deniyor. Peki, tüketici ayıp ihbar süresi 2014 ne kadardır?

Yeni tüketici kanunu değişiklikleri 2014!

Yeni tüketici kanunu olan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Peki, yeni tüketici kanunu ne getirdi? İşte yeni tüketici kanunu değişiklikleri 2014..

tüketici hakları Haberi

tüketici hakları

Tüketici Kanunu ile Kat Mülkiyeti Kanunu’nda Mart'ta yapılan ve 1 Nisan’da Resmi Gazete’de yayımlanarak tüketicinin korunma zırhını arttıran düzenlemeler, bugün yürürlüğe alındı. 

Bugünden itibaren, taksitle alışverişte ödeme güçlüğü çeken üketiciden borcun tamamının istenmesi için tüketicinin sözleşmede yazan borcun onda birini ödememiş olması koşulu aranıyor. 

Tamir ya da yedek parça için serviste kalan ürünler için tüketici tazminat talep edebilecek. Finans kuruluşları, tüketiciye kredi verirken sigorta yaptırma zorunluluğu koyamayacak. 

E-ticaret siteleri ürün ve hizmetlerin sadece satış sürecinden değil, teslimi ve satış sonrası haklarının kullanımından da promosyon, hediye, indirim vaatlerinin tutulup tutulmamasından da sorumlu olacak. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; Nisan'da yapılan kanun değişikliklerinin yürürlük tarihi 1 Ekim şeklinde açıklanmıştı. Bu nedenle, bugünden itibaren ayıplı mal ve hizmet satışı’ karşısında korunma zırhının arttığı bir...