19 / 04 / 2024

Konut kredisi dosya masrafı tüketici hakları!

Konut kredisi dosya masrafı tüketici hakları!

Ev sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, kendilerinden ne için olduğu belirtilmeden alınan dosya masraflarının iadesini isteyebiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı tüketici hakları...



Konut kredisi dosya masrafı tüketici hakları!

Ev sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, kendilerinden ne için olduğu belirtilmeden alınan dosya masraflarının iadesini isteyebiliyor.


Konut kredisi dosya masrafı tüketici hakları, Yargıtayın 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 10/B maddesinde almış olduğu karar kapsamında yer alıyor.


Buna göre, dosya masraflarının iade edilebilmesi için öncelikle ne kadar masraf adı altında ücretin tahsil edildiğinin belgesinin bankadan alınması gerekiyor.


Belgede belirtilen dosya masrafının tüketici hakem heyeti sınırını aşması halinde tüketici mahkemesine başvuruda bulunulabiliyor.


Kredi kullanılan kuruluştan alınan bilgi ve belgelere göre kesilen miktar 2.200 TL’nin altında olması halinde yaşanılan yerin ilçe kaymakamlığında bulunan hakem heyetine dilekçe ile başvuruda bulunulabiliyor. 


Ancak banka tarafından kesilen miktar 2.200 TL'nin üzerindeyse doğrudan Tüketici Mahkemesine başvuruda bulunulabiliyor.


Konut kredisi dosya masrafı geri alma dilekçesi 2015!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön