20 / 04 / 2024

Alışveriş mağduriyetlerinin çözümü artık e-Devlet’te! Sakız bile alsanız başvurun! İşte adım adım yol haritası

Alışveriş mağduriyetlerinin çözümü artık e-Devlet’te! Sakız bile alsanız başvurun! İşte adım adım yol haritası

Online alışverişin elimiz ayağımız olduğu bugünlerde ayıplı mal ya da yanlış ürün için tüketiciler e – Devlet üzerinden 10 dakikalık bir işlem ile şikayette bulunabiliyor. Sakın, “Kim uğraşacak?” demeyin! İşte detaylar…



HANGİ TUTARDAKİ ÜCRET ANLAŞMAZLIKLARINDA GEÇERLİ?

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, hakem heyetine başvuruda bulunmak için herhangi bir ücret ödenmediğinin aynı zamanda bu masrafların devlet tarafından karşılandığını kaydederek şu şekilde konuştu:

“Bireysel kullanıcılar ile piyasaya ürün aynı zamanda hizmet sunanlar arasında değeri 10. 280 liranın altında gerçekleşen uyuşmazlıklarda ‘ilçe tüketici hakem heyetlerine’ başvuru yapabilirsiniz. 15. 430 liranın altında bulunan uyuşmazlıklarda ise ‘il tüketici hakem heyetlerine’ başvurabilirsiniz.

Büyükşehir statüsünde bulunan illerde ise; 10. 280 lira ile 15. 430 lira arasındaki uyuşmazlıklarda ‘il tüketici hakem heyetlerine’ başvurmak gerekiyor.

Bu değerlerin ise üzerindeki uyuşmazlıklar için tüketici hakem heyetlerine başvuru gerçekleşmiyor. Bunun için ise ilk önce adliyelerdeki resmi arabulucuya başvurulması lazım. Uzlaşma olmadığı takdirde Tüketici Mahkemesi’nde dava açabilirsiniz.

Tüketici hakem heyetlerine başvuru parasal sınırı ise 1 Ekim 2022 tarihi ile 30 bin TL’ye yükseltilecek. İl ya da ilçe tüketici hakem heyeti ayırımı ortadan kalkmış olacak.

Tüm bunlarla birlikte; Ticaret Bakanlığı’nın kısa adı TÜBİS olan Tüketici Bilgi Sistemi üzerinden e - Devlet şifreleri ile hakem heyetlerine başvuruda bulunulabilinir.

SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN…

Tüketiciler, hakem heyeti başvuru sonuçlarını mevcut arama motorlarında ‘Tüketici Hakem Heyeti Başvuru Sorgulama’ şeklinde aratarak internetten de takip edebilirler. 

Alışveriş mağduriyetlerinin çözümü artık e-Devlet’te! Sakız bile alsanız başvurun! İşte adım adım yol haritası

EDİTÖR NOTU: Bu haber 15 Ağustos 2022 tarihinde saat 13.47'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,01 Türk Lirası, euro 18,47 Türk Lirası, altının gramı ise 1043 Türk Lirası değerinde.

İşte karşınızda Türkiye’nin otomobili TOGG! TOGG yollara çıktı! O anlar an be an kameralarda

'6 ay 6 bin kilometre' galericileri ayağa kaldırdı! İkinci el otomobil piyasasında yeni dönem başlıyor

Gram altın alanlar kâr yapamayacak! Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu korkuttu

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön