24 / 04 / 2024

Multi Corporation: Türkiye 'de arazi satmıyoruz, yatırıma devam ediyoruz!

Multi Corporation: Türkiye 'de arazi satmıyoruz, yatırıma devam ediyoruz!

Multi Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Hans van Veggel, 'Türkiye ve Avrupa'daki yatırımlarımıza son hızla devam ediyoruz' mesajı verdiği açıklamasında 'Güven tazelemenin en büyük göstergesi' olarak nitelendirdiği konuyla ilgili Multi'nin görüşlerini açı



Marmara Forum'a havadan bakmak için tıklayın!

11 Avrupa ülkesinde ofisleri bulunan Türkiye ve Avrupa'nın en büyük bağımsız perakende satış alanı geliştiricilerinden Multi Corporation 'a Hollanda NIBC Bankasının liderliğindeki 11 üye banka tarafından tesis edilen 850 milyon Euro konusunda taraflar uzatma şartlarında anlaşmaya vardı.

 

Yatırımların devamlılığı konusunda atılan bu temelin Multi'nin ticari stratejileri bakımından ivme kazanmasına yardımcı olduğunu belirten Multi Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Hans van Veggel, “Türkiye'de, Multi Development CEO 'su Hulusi Belgü, Forum Türkiye Fonu'nun yeni CEO'su Hakan Turunç ile görevini Turunç 'a devreden ve şu anda Forum Türkiye Fonu ve Multi Corporation 'ın yönetim kurullarında görev yapan Cem Bodur'un süregelen deneyimiyle kendini kanıtlamış yönetim kadromuz ve güçlü finansal kaynaklarımız bulunmaktadır. Bu da gelecek dönemlerde hedeflediğimiz başarı için gereken tüm bileşenlere sahip olduğumuzu göstermektedir ” dedi.

“Türkiye 'de arazi satmıyoruz, yatırıma devam ediyoruz ”

850 milyon euroluk kurumsal kredi anlaşmasını 4 yıl daha uzatarak Multi Corporation 'ın finansal yapılanmasını daha da güçlendirdiklerini belirten Veggel, “Türkiye de dahil olmak üzere, Multi olarak yatırımlarımızın bulunduğu tüm bölgelerde yeni fırsatlar ve iş olanakları yaratmak yönündeki stratejimize, 11 banka güvenoyu verdi. 29 yıldır sürdürdüğümüz kalite ve yatırımcılık anlayışımıza bağlı kalmaya devam edeceğimiz bu süreçte, Türkiye her zaman stratejimizin kalbi olacaktır. Forum Türkiye Fonu çatısı altında sürdürdüğümüz yatırımlarımızla, gelecekte halka açılmak amacını taşıyoruz. Bu nedenle de Forum Trabzon 'un %50 'lik kısmını da satın alarak %100'ünü Multi çatısı altında topladık ” açıklamasında bulundu. Veggel ayrıca Türkiye gibi kilit bir pazarda arazi satışının söz konusu olmadığının altını çizerek, aksine daha fazla alışveriş bazlı proje geliştirmeye odaklandıklarını sözlerine ekledi.

Multi Corporation Hakkında Kısa Bilgiler

- Multi Corporation 'ın 29 yılda 180'den fazla alışveriş merkezi, karma kullanım, yeniden yapılandırma ve ofis projeleri gerçekleştirmiştir. Bu projeler 2.5 milyon metrekare perakende alanı ve 1 milyon metrekareden fazla ofis alanı içermektedir. Bu süreç içinde ise toplam yatırım tutarı 11.5 milyar euro gibi inanılmaz bir rakama tekabül etmektedir.

- Eylül 2011 itibariyle, Multi portfolyosunda bulunan, Avrupa bölgesindeki 55 adet planlama ve geliştirme aşamasındaki projelerin toplam değeri 6.4 milyar Euro.

- Toplam 16 adet projenin yapımı hala devam etmektedir.

- Multi Corporation tarafından hayata geçirilen projeler dünya çapında ün kazanmıştır. Bu projeler 60'tan fazla uluslararası geliştirme, tasarım ve sürdürülebilirlik ödülü kazanmıştır. ICSC, Mipim, Mapic, NRW, ULI, FGH, Best of Realty ve AIA gibi değerli ödüller bunlardan bazılarıdır.

- Multi Corporation Türkiye'de 9, Avrupa'da 40 adet alışveriş merkezine sahiptir ve bu alışveriş merkezleri bugüne dek 1 milyardan fazla ziyaretçi ağırlamıştır.

- Multi Development Türkiye'nin yeni projesi Forum Kayseri Ekim 2011 sonu itibariyle açılacaktır. Multi Development Türkiye tarafından yönetilen alışveriş merkezleri elde ettiği başarılarla kendini kanıtlamıştır. Örneğin Forum İstanbul 2010 yılında Gold ICSC Solal ödülüne layık görülürken, Marmara Forum bugünlerde dünyaca ünlü futbolcu Luis Figo'yu ile birlikte “Hayallarin Gerçek Olsun ” projesini gerçekleştirmektedir.

 


Geri Dön