25 / 04 / 2024

Münir Özkök spor merkezi işine girdi!

Münir Özkök spor merkezi işine girdi!

Kuyumculuk sektörünün ardından 2008 yılında inşaat sektörüne adım atan Mar Yapı'nın patronu Münir Özkök, spor merkezi işine de girdi.



Konut projelerindeki hareketlilik spor zincirlerine de yaradı. Türkiye genelinde sayılan hızla artan ve bugün bin 500'ü bulan spor salonlarına bir yenisi daha eklendi. Kuyumculuk sektörünün ardından 2008 yılında inşaat sektörüne adım atan Mar Yapı'nın patronu Münir Ozkök, spor merkezi işine de girdi. Ozkök, GPlus'ta açtığı Boost Fitness Center'ı zincir haline getirecek. 


Hızla yaygınlaşan ve sayılan bin 500'ü geçen spor salonu merkezlerine yeni bir marka daha eklendi. Midas Kuyumculuk ve Mar Yapı'nın patronu Münir Özkök, spor zinciri işine de girdi. Bundan birkaç ay önce Giineşli'de Divan'ın işlettiği GPlus Rezidans'ta açtığı spor merkeziyle sektöre ilk adımı atan Münir Özkök, kendi projelerinin yanı sıra franchise ile de zincirleşeceklerini söylüyor. Yaklaşık 3,5 milyon dolarlık bir bütçeyle ve Boost markasıyla bu işe giren Özkök, ilk şubeyi yeni açtıklarını, devam eden iki projeye de markayı taşıyacaklarını kaydediyor. 


HİZMETTE BÜYÜYECEK 

Münir Özkök, bu işe girmeyi hiç düşünmezken, Giineşli'de hayata geçirdikleri GPlus projesinde yapmak istedikleri spor merkezi için zincir markalarla yaptıklan uzun soluklu görüşmelerinin ardından buna karar verdiklerini söylüyor. Özkök, "Neticede başka bir markayla ilerlemek yerine kendi bünyemizde istediğimiz kalitede bu hizmeti vermek istedik. Danışmanlarımızla kendi markamızı yarattık. Birkaç ay önce devreye giren spor merkezimiz kısa sürede bölgedeki en büyük spor salonu oldu. Şu an işin başındayız ve öğreniyoruz ama hızla ilerleyeceğiz" diyor. 


Spor salonu merkezinde yeni marka oluşturmanın aslında uzun vadeli bir proje olduğunu kaydeden Münir Özkök, markalaşmanın kolay olmadığının da altını çiziyor. Önümüzdeki süreçte franchise vererek bu işte büyüyeceklerini ifade eden Özkök, Boost markasıyla 3,5 milyon dolarlık yatırımla hayata geçen spor merkezinin kısa sürede 700 üyeye ulaştığını belirtiyor. 


Münir Özkök, hizmet sektöründeki bu ilk adımın ardından yeni girişimler de yapmak istediklerini söylüyor. Özkök, Bodrum'da planladıkları projeler çerçevesinde hizmet sektöründe yeni şirkederi de bünyelerine katabileceklerini ifade ediyor. 


İnşaat işini Bodrum'a da taşıyor

Münir Özkök, iş hayatına 12 yaşında Kapalıçarşı'da çıraklıkla girdi ve ardından Midas Kuyumculuk ile 1983 yılında altın zincir üretmeye başladı. Özkök, inşaat sektörüne ise Mar Yapı şirketiyle 2008 yılında giriş yaptı. Arkadaşı Yusuf Arslan ile ortak başladığı inşaat işinde Güneşli Evleri, GMarin, GPlus gibi projelerin de yer aldığı 250 milyon dolarlık bir yatırıma ulaştı. 


Münir Özkök, şimdi inşaat işini Bodrum'a da taşıyor. Özkök, Bodrum'da üç arazi satın aldıklarını, birinde yatırıma başladıklarını söylüyor. Bodrum'da Yalıkavak'ta marinanın arka tepesinde 25 dönümlük bir alanda 50 milyon dolarlık proje yapacaklarını ve hafriyat işlemlerinin başladığını aktaran Özkök, ekim ayında da inşaata çalışmalarına başlayacaklarını ifade ediyor. 2016 yılının aralık ayında inaaşta başlayacaklarını belirten Özkök, buraya altı villa ve 37 rezidans dairesi yapılacağını anlatıyor. 


Ekonomist


Geri Dön