25 / 04 / 2024

Murat Ersoy: 5 yıldızlı 35 otele ihtiyacımız var!

Murat Ersoy: 5 yıldızlı 35 otele ihtiyacımız var!

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türkiye ve Komşu Ülkeler Otel Yatırım Konferansı (CATHIC) İstanbul'da başladı. CATHIC'te buluşan turizmciler 3'üncü Havalimanı'nın yatırımları artıracağını vurguladı. TYD Başkanı Ersoy, "5 yıldızlı 35 otele ihtiyaç var"...




CATHIC'te buluşan turizmciler 3'üncü Havalimanı'nın yatırımları artıracağını vurguladı. TYD Başkanı Ersoy, "5 yıldızlı 35 otele ihtiyaç var" dedi.


Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türkiye ve Komşu Ülkeler Otel Yatırım Konferansı (CATHIC) İstanbul'da başladı. Uluslararası otel zincirleri ve turizm firmalarının üst düzey yöneticilerini buluşturan, SABAH Gazetesi ve Para Dergisi'nin sponsorları arasında bulunduğu konferansa İstanbul damga vurdu. 3'üncü Havalimanı'nın şehirdeki turizm yatırımlarını artıracağını söyleyen Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Murat Ersoy, 5 yıldızlı 35 otele ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Turizm yatırımlarının eskiden 12 yılda geri döndüğünü anlatan Ersoy, otel fiyatlarının artmasıyla bu sürenin 4 yıla kadar indiğini, yeni yatırımların da şart olduğunu belirtti. 


ŞEHİR OTELCİLİĞİ ŞART 

İstanbul' un transit uçuşlarda en ideal nokta haline geldiğini kaydeden Ersoy, 250 farklı şehre uçuş yapıldığını, bunun da kongre turizmini büyüteceğini ifade etti. İstanbul'da yatak kapasitesinin artması gerektiğini vurgulayan Ersoy, turizm alanında yapılacak en önemli düzenlemenin kentsel dönüşüm ve organize turizm bölgesi olacağını dile getirdi. Türkiye'nin turizmde 6'ncı ülke konumuna yükseldiğini kaydeden Ersoy, sahillerde başarılı olunduğunu sıranın şehir otelciliğine geldiğini anlattı. Ersoy, "Türkiye artık şehir otelciliğine yönelmeli" diye konuştu. Alkaş'ın Türkiye temsilciliğini yaptığı konferansta konuşan Türk Hava Yolları Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Fatih Cigal, "Uçmadığımız tek kıta Avustralya. Bu kıta sürekli radarımızda. 3'üncü Havalimanı ile Sydney'e aktarmasız uçuşlar gerçekleşecek" dedi. 


TURİZM SEKTÖRÜNDE TEŞVİK YENİLENMELİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan ise yaptığı konuşmada yeni teşvik yapısının değiştirilmesi gerektiğini anlattı. Özaslan, "Turizmle ilgili yeniden düzenlenme yapılması gerekiyor. Özellikle teşvik tedbirleri, günümüze uyarlanmalıdır. Bu açıdan Ekonomi Bakanlığı ile yapılan çalışmalarımız kısa bir süre sonra nihayetlendirilecek. Türkiye'deki yatak kapasitesinin dağılımı çok önemli" dedi. 



Sabah 


Geri Dön