19 / 04 / 2024

Murat Kurum: 2023'e kadar 576 altyapı-üstyapı projesi yapılacak!

Murat Kurum: 2023'e kadar 576 altyapı-üstyapı projesi yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2023 yılına kadar 576 altyapı-üstyapı projesini hayata geçireceklerine dikkat çekerek, bu çalışmalar için 10 milyar TL'ye yakın bütçe ayrıldığını belirtti. Kurum, tamamlanan projelerle ilgili konuştu...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2023 yılına kadar 576 altyapı-üstyapı projesini hayata geçireceklerine dikkat çekerek, bu çalışmalar için 10 milyar TL'ye yakın bütçe ayrıldığını belirtti. 

Bakan Kurum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugünün Bakanlığın ilgili kuruluşu İller Bankasının  (İLBANK) 87'nci kuruluş yıl dönümü olduğunu anımsattı. 

İLBANK'ın Kurtuluş Savaşı'ndan sonra başlatılan kalkınma hamlesi çerçevesinde, 11 Haziran 1933'te 15 milyon TL sermaye ile "Belediyeler Bankası" adı ile kurulduğuna dikkat çeken Kurum, şehir ile kasabaların yeniden imar ve inşası konusunda önemli görev ve sorumluluklar üstlendiğini vurgu yaptı.

İLBANK'ın kentsel ihtiyaçların karşılanabilmesi için, uluslararası standartlarda proje üretmek ve geliştirmek, kredi sağlamak, danışmanlık yapmak ve teknik destek vermek yoluyla daima yerel yönetimlerin yanında olduğunun altını çizen Kurum, şöyle konuştu: 

"87 yıllık tecrübesi ile üstlenmiş olduğu görevin bilinci ile ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için yapılan çalışmalarda önemli rol alan İller Bankası, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir şehircilik anlayışıyla geliştirilen projelere her zaman destek vermiş, vermeye de devam etmektedir. İller Bankasının 87'nci kuruluş yıl dönümünü kutluyor, ülkemizin 784 bin kilometrekaresinin her bir noktasında izleri bulunan İller Bankasının daha nice projelere imza atmasını temenni ediyorum." 

- Tamamlanan alt-üstyapı projeleri

İLBANK, Türkiye genelinde projelerini hız kesmeden sürdürüyor.

Çalışmalar  kapsamında Kurum'un talimatıyla kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu, atıksu arıtma tesisi, meydan, site ve alt-üst geçit projelerinin birçoğu hızlandırıldı, tamamlanma aşamasına geldi. 

Bu kapsamda Antakya'da Odabaşı-Güzelburç-Narlıca Kanalizasyon Tesisi projesi bitirildi. 36 milyon 827 bin TL'ye mal olan proje ile bölgenin kanalizasyon sorunu ortadan kalktı.

Osmaniye'de alt geçit ve meydan yapımı projeleri de bitirilerek, 50 milyon TL'ye mal olan alt geçit ve meydan ıslah çalışamaları ile Osmaniye yeni görüntüsüne kavuştu. 

Burdur Gölhisar ve Karamanlı, Balıkesir Marmara, Savaştepe ve Susurluk, Çanakkale Ezine, Şırnak ile Hakkari Merkez, Denizli Baklan, Nevşehir Gülşehir ve Kozaklı, Yozgat Boğazlıyan ile Sinop Durağan ilçelerinde de kanalizasyon, yağmur suyu, içme suyu, atık su arıtma tesisi projelerinin hepsinde sona gelindi. Bu projelere de 350 milyon TL'den kaynak harcandı. 

 


Geri Dön