25 / 04 / 2024

Murat Kurum: Elazığ ve Malatya'da 10 bin konutun teslimi yaptık!

Murat Kurum: Elazığ ve Malatya'da 10 bin konutun teslimi yaptık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, Elazığ ve Malatya'da 26, İzmir'de 5 bin konutun çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İlbank 2020 Genel Kurulunda gerçekleştirdiği konuşmada önemli açıklamalar yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Kurum, "Elazığ ve Malatya'da 10 bin konutun teslimi yaptık" dedi.

"Elazığ ve Malatya'da 10 bin konutun teslimi yaptık"

Elazığ ve Malatya'da 26, İzmir'de 5 bin konutun çalışmalarına devam ettiklerini dile getiren Bakan Murat Kurum, şöyle konuştu:

"Elazığ ve Malatya'da 10 bin konutun teslimi yaptık ve kalan konutları da etaplar halinde yapıyoruz. İzmirimizde de vatandaşlarımıza söz verdiğimiz şekliyle bir yıl içerisinde afet konutlarımızı yapacağız ve vatandaşlarımızı sağlam, güvenli, yeşil ve sosyal alanları olan konutlarımıza yerleştireceğiz. İstanbul'un nerdeyse tüm ilçelerinde çalışmalarımız hızla devam ediyor. Hemen hemen her gün İstanbul'da yüzlerce deprem konutumuzun temellerini atıyoruz. İnşallah hızlı, yerinde ve gönüllü dönüşümle yılda 300 bin olmak üzere 5 yılda 1,5 milyon konutun deprem dönüşümünü gerçekleştireceğiz."

Murat Kurum: Elazığ ve Malatya da 10 bin konutun teslimi yaptık!

Bakan Murat Kurum, "Tarihe vefa, geçmişe saygı" sloganıyla 44 ilde, 79 tarihi meydanı da yeniden ihya ettiklerini dile getirdi.

Belediye başkanlarına da seslenen Bakan Kurum, "Gelin hep birlikte projelerimizin hepsini ekonomik bir değere, istihdama bağlayalım ve yaptığımız her projede de vatandaşımızı refahını, şehrimizin huzurunu, mutluluğunu ve ekonomik anlamda da kalkınmayı sağlayacak projelerle birleştirelim. Bakanlık olarak biz bu projelerin hepsine katkı sağlayacağız, destek olacağız." şeklinde konuştu.

 

Elazığ'da 13 bin deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi!


Geri Dön