18 / 04 / 2024

Murat Kurum: Şehirlerimizin 50 yılını planlıyoruz!

Murat Kurum: Şehirlerimizin 50 yılını planlıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bütün şehirlerin sorununun çarpık kentleşme olduğunu söyledi. Kurum, Türkiye'nin mekansal stratejik planının yapılmasına ilişkin çalışma başlattıklarını açıkladı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  Ankara  Ticaret Odası (ATO) Congresium'da düzenlenen "Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı" açılışında konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Bakan Kurum, Türkiye'de köyden kente göçle birlikte çarpık kentleşmenin yaşandığını, şehirlerin alt ve üstyapılarının bu durumdan etkilendiğini söyledi. 

2002'den itibaren çarpık kentleşmeyle mücadele ettiklerini anlatan Kurum, şehirlerin daha yaşanabilir olmaları noktasında birçok proje geliştirildiğini ancak akıllı bina ve akıllı şehirlerden önce bir şehir planının yapılması gerektiğini kaydetti.

Bütün şehirlerin sorununun çarpık kentleşme olduğunu belirten Bakan Kurum, bu sorunu yerinde tespit ederek çözüm bulmaya çalıştıklarını açıkladı. Türkiye'nin mekansal stratejik planının yapılmasına ilişkin çalışma başlattıklarını ifade eden Bakan Kurum, şu açıklamalarda bulundu:

"Bizim şehirlerimizi planlayarak yönetmemiz gerekiyor. Şehirlerimizin bir planının olması gerekiyor. Bu planın da bugünden yarına değil, 50 yıllık planlar yapılması gerekiyor. Bu noktada Bakanlık olarak mekansal planı çok önemsiyoruz. 81 ilimize yazı yazdık. İllerden gelecek verilerle birlikte 81 ilimizde önümüzdeki 50 yılın planlamasını yapmış olacağız."

Bakanlık olarak, şehirlerin yol haritasını belirlemek için çalışma başlattıklarını söyleyen Kurum, bu kapsamda da "Ulusal Akıllı Şehir Stratejisi ve Eylem Planı"nı hazırladıklarını, planın yerel yönetimler ve belediyeler için de kılavuz niteliği taşıyacağını ifade etti. 

Türkiye inşaat sektöründe dünya ikincisi!

İmar Kanunu değişiyor!

Murat Kurum: Kentsel dönüşümü değer esaslı yapacağız!


Geri Dön