19 / 03 / 2024

Murat Kurum: Yabancılar 12 milyar dolarlık mülk alabilir!

Murat Kurum: Yabancılar 12 milyar dolarlık mülk alabilir!

Takvim gazetesi, Forbes ve Para dergilerinin sponsorluğunda geçekleştirilen Dijital Şehircilik Zirvesi İstanbul'da devam ediyor. Zirvenin bugünkü konuklarından biri de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum oldu.



Dijital Şehircilik Zirvesi'ne katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önemli açıklamalarda bulundu.  Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Dijital Şehircilik Zirvesi'nin özel oturumunda konuşan Kurum yabancılara konut satışını değerlendirdi. 

Sabah gazetesinde yer alan habere göre yabancıların Türkiye'de konut sahibi olma oranına ilişkin soru üzerine Kurum, "Oran çok yükseldi. Bir düzenleme yaptık. Bu düzenlemede 250 bin dolara düşürdük. Bu düşürmeyle birlikte daha önceki 1 milyon dolardı çok ciddi bir hareketlilik yaşanıyor. Bu da bizim şu anki sektörümüz açısından olumlu bir gelişme." dedi.

Bakan Kurum, Türkiye'nin doğası ve tarihi özellikleri nedeniyle yabancılardan ilgi gördüğünü ifade ederek, "Önümüzdeki sene, yabancıların yaklaşık 12 milyar dolarlık mülk alacağını bekliyorum. Yabancının mülk alırken süreci de uzuyordu. Bu süreci kolaylaştıracak düzenlemeyi ilgili bakanlıklarla yapıyoruz." diye konuştu.

Yabancıya konut satışında tarihi zirve!

Gayrimenkulde devrim niteliğinde düzenleme!

3 soruda konut alan yabancıya vatandaşlık uygulaması!


Geri Dön