25 / 04 / 2024

Murat Kurum'dan son dakika Kanal İstanbul açıklaması!

Murat Kurum'dan son dakika Kanal İstanbul açıklaması!

Son zamanların gündem konusu çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, proje için 202 bilim adamı, 52 farklı kurum ve kuruluşla atılması gereken adımları belirlediklerini kaydetti.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu'nda sunum sonrasında milletvekillerin sorularını yanıtladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, enerjilerinin yüzde 50'sini çevreye, yüzde 50'sini de kente harcadıklarını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2002'DE 149 atık arıtma tesisi bulunduğunu, şu an 1170 arıtma tesisiyle nüfusun yüzde 89'luk kısmına hizmet verildiğini söyledi.

Murat Kurum dan son dakika Kanal İstanbul açıklaması!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'la ilgili de önemli açıklamalar yapan Murat Kurum, 202 bilim adamı, 52 farklı kurum ve kuruluşla atılması projeyle ilgili olarak atılması gereken tüm adımları belirlediklerini, çalışmalar sonucunda proje için gerçekleştirilen itirazları masaya yatırdıklarını söyledi.

Projeyle ilgili olarak bilimsel çerçevede hazırlanan raporlara göre hareket ettiklerini dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, projenin depremi tetikleyeceği ile ilgili öne sürülen bazı iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Murat Kurum dan son dakika Kanal İstanbul açıklaması!

Murat Kurum, "Bilim adamlarıyla konuşuyoruz. 21 metre derinliğinde bir kanalın, İstanbul'daki deprem riskini arttıracağına ilişkin bilimsel bir açıklamayı göremiyoruz. Su ihtiyacı riskinin arttırılacağı söyleniyor ancak bilimsel olarak bu projenin su kaynaklarının yüzde 3'üne etkisi var. Ayrıca Kanal İstanbul yapıldığında yüzde 3 olan etkinin 40-50 kat fazlası İstanbul'un su kaynağı ihtiyacını karşılayacak şekilde düşünülmüş." diye konuştu.

Bilim adamlarının çılgın proje Kanal İstanbul'la denizde yaşayan canlıların, yaşamının da etkilenmeyeceği yönünde raporları olduğunu kaydeden Bakan Murat Kurum, "'Ya Kanal ya İstanbul' diyerek projeye karşı çıkmanın hiç bir bilimsel açıklaması yok. Sadece siyasi bir algı üzerinden bu süreç yürütülmeye çalışılıyor." dedi.

Prof. Şener Üşümezsoy’dan dikkat çeken Kanal İstanbul açıklaması!


Geri Dön