29 / 03 / 2024

Murat Kurum'un Kanal İstanbul açıklaması GYO hisselerini hareketlendirdi!

Murat Kurum'un Kanal İstanbul açıklaması GYO hisselerini hareketlendirdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un haftasonu yaptığı Kanal İstanbul açıklamalarının ardından, Borsa İstanbul'daki Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve çimento hisseleri yükseldi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, haftasonu Kanal İstanbul için imar planlarını onayladıklarını ve askıya çıkardıklarını açıkladı. Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Murat Kurum'un açıklamalarının ardından pazartesi günü BIST Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Endeksi ve BIST Çimento Endeksi sert yükseliş yaşadı. 

İçerisinde Emlak Konut GYO, Halk, Vakıf ve Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı gibi şirketlerin başı çektiği artışla, BIST Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Endeksi pazartesi günü yüzde 4,1 yükseldi. 

Murat Kurum un Kanal İstanbul açıklaması GYO hisselerini hareketlendirdi!

Emlak Konut GYO, yüzde 8,65 yükselişle endeksin taşıyıcısı olurken, Kiler GYO yüzde 8,41 ile ikinci, Halk GYO ise yüzde 7,23 ile üçüncü sırada yer alıyor. 

Çim Beton, Oyak Çimento, Akçansa Çimento ve Nuh Çimento'nun yükselişte başı çekmesiyle de BIST Çimento Endeksi yüzde 5,7 yükseldi. 

Çim Beton, yüzde 9,97 ile artışta endeksin birincisi olurken, ikinci sırada yüzde 9,92 yükselişle Akçansa Çimento, üçüncü sırada ise yüzde 8,1 yükselişle Oyak Çimento yer alıyor. 

Murat Kurum un Kanal İstanbul açıklaması GYO hisselerini hareketlendirdi!

Haftasonu Çekmeköy Belediyesi'nin durum değerlendirme toplantısına katılan Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şu açıklamalarda bulunmuştu: 

"Kanal İstanbul projesine ilişkin daha önce 1/100 bin, 1/5 bin ve 1 bin uygulama imar planlarını askıya çıkarmıştık. Vatandaşlarımızdan gelen talepler, belediyelerimizden, kamu kuruluşlarından gelen talepler doğrultusunda yapılan itirazlar doğrultusunda bu itirazları değerlendirdik. 1/100 binlik planımızı geçen hafta itibariyle askıya çıkardık. 5 bin ve bin uygulama imar planlarını da itirazları değerlendirerek, vatandaşlarımızın sorunlarını problemlerini çözerek, İstanbul’umuza değerine değer katacak. Kanal İstanbul Projesi için artık imar planlarını onaylamış ve askıya çıkarmış bulunuyoruz. Bu çerçevede inşallah adımlarımızı da hızlı bir şekilde atmak suretiyle güzel İstanbul’umuza, Kanal İstanbul projesini de kazandırıyor olacağız."

Kanal İstanbul'da beklenen gayrimenkul geliri 10.5 milyar dolar!


Geri Dön