26 / 04 / 2024

İBB’den Murat Kurum’a 'Kanal İstanbul' yalanlaması!

İBB’den Murat Kurum’a 'Kanal İstanbul' yalanlaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Kanal İstanbul projesi için yapılan son toplantıya katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi temsilcisinin ÇED raporuna imza attığı yönündeki açıklamasına İBB'den yalanlama geldi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un çılgın proje Kanal İstanbul için yapılan son toplantıya katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi temsilcisinin ÇED raporuna imza attığı yönündeki açıklamasına İBB Sözcüsü Murat Ongun cevap verdi.

Murat Ongun, “İBB, 28 Kasım’daki toplantıya katılmış ve tüm itirazlarını raporla açıkça sunmuştur. Katılım imzasının, ÇED Raporu imzası gibi sunulmasının takdirini kamuoyuna bırakıyoruz” diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kanal İstanbul projesi ile ilgili Ankara'da gerçekleştirdiği basın toplantısında İBB temsilcisinin proje için düzenlenen son toplantıda ÇED raporuna imza attığını söyleyerek “Belediye Başkanımız çıkıp itiraz ediyor. Daha elemanının ne yaptığının farkında değil. Buraya gelip, ÇED raporuna imza atıyorsunuz, hiçbir şerh bildirmiyorsunuz, ondan sonra da çıkıyorsunuz ‘Ben bu rapora itiraz ediyorum' diyorsunuz” açıklamasını yaptı.

İBB'DEN YANIT

Twitter'dan bakana cevap veren Ongun, “Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn. Murat Kurum'un ‘İBB temsilcisi ÇED raporuna imza attı' ifadesi doğru değildir. İBB, 28 Kasım'daki toplantıya katılmış ve tüm itirazlarını raporla açıkça sunmuştur. Katılım imzasının, ÇED Raporu imzası gibi sunulmasının takdirini kamuoyuna bırakıyoruz” diye konuştu.

İBB’den Murat Kurum’a Kanal İstanbul yalanlaması!

Kanal İstanbul'un ÇED raporu yayınlandı!

Kanal İstanbul için kim ne dedi? 

İBB Kanal İstanbul’dan çekildi!


Geri Dön