25 / 04 / 2024

Murat Özdemir: Şehirlerin güvenilir ve sürdürülebilir konutlara ihtiyacı var!

Murat Özdemir: Şehirlerin güvenilir ve sürdürülebilir konutlara ihtiyacı var!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, Dünya Şehircilik Günü kapsamında yaptığı açıklamada şehirlerin güvenilir ve sürdürülebilir konutlara ihtiyacı olduğunu söyledi. 



Kentlerin nüfusu gün geçtikçe artıyor. Bu anlamda özellikle büyük kenetlerin sürdürülebilir ve planlı bir biçimde büyüyebilmesi adına inşaat sektörünün de oldukça büyük bir sorumluluğu bulunuyor. Şehre değer katan yapılar hayata geçirmeye *odaklanan Siltaş Yapı, yaşanılabilir bir toplum için şehirciliğe verilen önemin artması gerektiğine değiniyor.

8 Kasım Dünya Şehircilik Günü kapsamında önemli açıklamalar yapan Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, şehirlerin güvenle yükselen binalarla var olduğunu, büyüdüğünü ve geliştiğini söyledi.

Murat Özdemir yaptığı açıklamada özellikle büyük şehirlerde yaşanan sorunların pek çoğunun kontrolsüz şehirleşme sonucu ortaya çıktığını kaydederek, dolayısıyla şehir planlamasının bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini söyledi.

Murat Özdemir: Şehirlerin güvenilir ve sürdürülebilir konutlara ihtiyacı var!

Murat Özdemir, bu anlamda inşaat profesyonellerine çok büyük bir görev düştüğünü kaydederek, özellikle İstanbul gibi ülkenin en kalabalık şehrinde faaliyet gösteren şirketlerin projelerini daha kapsamlı ve ince detaylarla ele almaları gerektiğini dile getirdi. Hayata geçirilen projelerin yer aldığı sokağın, mahallenin genel atmosferine uyum sağlaması, varlığıyla bölgeye artı değer katması, çözüm odaklı yaklaşımlar sunması, çevreci bir anlayışla yükselmesi ve sonuç olarak yalnızca konut sahiplerini değil bölge halkını da mutlu etmesinin önemli olduğunu söyleyen Özdemir, yeşil alanı bol, enerji ve su verimliliği sağlayan, çevre dostu projeler geleceğin kentleri açısından büyük önem taşıdığını kaydetti. Murat Özdemir, tüm projelerin bu anlayışla hayata geçtiğinde, proje öncesi verilen vaatler gerçeğe dönüştüğünde çok daha mutlu şehirlerden bahsedebileceğini kaydetti.
 


Geri Dön