19 / 04 / 2024

Murat Tabanlıoğlu, Design Miami'de AKM projesini anlattı!

Murat Tabanlıoğlu, Design Miami'de AKM projesini anlattı!

Mimar Murat Tabanlıoğlu, Design Miami 2017 kapsamında, "Sanat Mimari Buluşması; Bir 21. Yüzyıl deneyimi" başlıklı panelde Atatürk Kültür Merkezi projesini anlattı.



Design Miami 2017 kapsamında, "Sanat Mimari Buluşması; Bir 21. Yüzyıl deneyimi" başlıklı panel gerçekleştirildi. Mimar Murat Tabanlıoğlu, Design Miami çadırında yatırımcıları bir araya getiren Art Brunch’ta, yeni Atatürk Kültür Merkezi projesini anlattı. Paneldeki diğer konuşmacılar tasarımcı Andrew Sheinman ve mimar Kobi Karp oldu.


"Güncel AKM projesinin, örnek bir vaka teşkil etmesini bekliyoruz"

AKM projesinin, örnek bir vaka teşkil etmesini beklediklerini ifade eden Murat Tabanlıoğlu panelde yaptığı konuşmasında, "Kültür yapıları aracılığıyla, yaratıcı ifade ve toplumsal bilinç birlikte ve doğru ele alındığında, kentler herkes için yaşanır, uzun ömürlü olabilir. AKM, çağdaşlarıyla birlikte ele aldığımız bir değerlendirme içinde, ‘nasıl olmalı?’ sorusuna verilecek cevaplardan biri olacak şekilde tasarlandı. Özellikle ‘opera gibi karmaşık bir işlevin icrasına hizmet veren, 60’ların mimarisini bugün nasıl ele almalıyız?’ sorusuna cevap ararken, güncel AKM projesinin, örnek bir vaka teşkil etmesini bekliyoruz. Çünkü hala dünyanın pek çok şehrinde ‘tarihi yapıların korunması’ kuvvetle savunulmasına rağmen, new-old (yeni-eski) denilen 20. YY yapılarının korunmaları ile ilgili net prensipler, henüz çok yakın bir zamanda tartışılmaya başlandı" ifadelerini kullandı.


Geri Dön