19 / 04 / 2024

Murat Tabanlıoğlu ve Aydan Balamir AKM'yi değerlendirecek!

Murat Tabanlıoğlu ve Aydan Balamir AKM'yi değerlendirecek!

Kalebodur sponsorluğunda Ankara'da düzenlenecek AKM konulu panellere konuşmacı olarak katılacak ünlü mimarlar Aydan Balamir ve Murat Tabanlıoğlu, sembol yapının mimarlık tarihindeki yerini değerlendirecek



Modernin İcrası: ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ, 1946-1977 sergisi kapsamında Kalebodur sponsorluğunda Ankara'da düzenlenecek AKM konulu panellere konuşmacı olarak katılacak ünlü mimarlar Aydan Balamir ve Murat Tabanlıoğlu, sembol yapının mimarlık tarihindeki yerini değerlendirecek. 


Türkiye'deki modernleşme sürecinin mimarlık ve üretimdeki yansımalarını inceleyen AKM sergisi, Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) Mimarlık Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlıyor. SALT tarafından, Kalebodur desteği, TSMD ve Tabanlıoğlu Mimarlık katkılarıyla Ankara'da gerçekleştirilen sergi, binanın zorlu yapım süreçlerini ortaya çıkarıyor. Sergi kapsamında 19 Mart Salı günü gerçekleşecek "Türkiye'de Modern Mimarlık ve AKM" başlıklı ilk panelde Aydan Balamir, "AKM: 20. Yüzyıl Yapısını 21. Yüzyıla Taşımak" başlıklı ikinci panelde ise Murat Tabanlıoğlu, AKM ile ilgili değerlendirmelerini paylaşacak. 


Türkiye'nin modern kültüründeki mihenk taşlarından biri olan ve sanatın kamuya açılması çabasının güçlü bir temsili haline gelen AKM sergisi, TSMD Mimarlık Merkezi'nde 24 Mart 2013 tarihine kadar ziyarete açık olacak. 


Geri Dön