19 / 04 / 2024

Muratpaşa Belediyesi ek hizmet binası boşaltıldı!

Muratpaşa Belediyesi ek hizmet binası boşaltıldı!

Muratpaşa Belediyesi KDV hariç 29 bin lira kira ödediği ve ‘Yenisini yapmak daha ucuza malolurdu’ eleştirisi alan ek hizmet binasını 2 yıl daha süresi varken boşaltma kararı aldı.



Muratpaşa Belediyesi, ödediği yüksek kira ve yapılan harcamalar nedeniyle 'yenisini yapmak daha ucuza mal olurdu' eleştirileri alan ek hizmet binasından 18 ay sonra vaz- geçti. Belediye, Çağlayan Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı'nda yer alan binayı 17 Eylül 2014 tarihinde 3 yıllık süre ile KDV hariç 29 bin lira aylıkla kiralamıştı.


650 BİN LİRA KİRA

Ek hizmet binası 2015 yılı Ocak ayında açıldığından beri tartışmaları da beraberinde getirmişti. Teraslar dahil 2 bin 180 metrekarelik yapıya aylık KDV hariç 29 bin lira kira ödeniyordu. Yıllık ÜFE'ye oranla yapılan artış hesaba katılmadan, bugüne kadar KDV hariç ödenen kira bedeli 609 bin lirayı aştı. Artışla birlikte 650 bin lirayı aştığı düşünülüyor. Kira harcamalarının yanı sıra salon tipi 20 klima, 70 masa alımı, masalara elektrik ve internet bağlantısı, güvenlik kamerası, laminant parke ve ara bölmeler gibi ek hizmet binası için yapılan harcamaların ise 1 milyon lirayı aştığı iddia ediliyor. Ek hizmet binası ile ilgili ortak görüş ise, 'Bu kadar harcamayla yeni hizmet binası yapılırdı' yolunda.


16 HAZİRAN'A KADAR

'3 ay önceden bildirmek koşulu' ile sözleşmeyi feshetme hakkını kullanan Muratpaşa Belediyesi tüm birimlerine, binayı 16 Haziran'a kadar boşaltmaları için yazılı emir gönderdi. Ek hizmet binasında faaliyet gösteren 7 birimden Kadın ve Aile Hizmetleri, Ana Hizmet Binası'na taşındı.


BELEDİYEDE YER YOK

Destek Hizmetleri, Dış İlişkiler, Etüd Proje, İşletme ve İştirakler, Kentsel Tasarım ile Kütüphane Müdürlükleri ise ek hizmet binasında hizmet vermeye devam ediyor. 6 birimde de taşınma hazırlıkları başlarken, ana hizmet binasındaki yer sorunu, taşınma sürecini geciktiriyor. Yer sorunuyla ilgili alternatif çözüm arandığı öğrenildi.



Sabah


Geri Dön