25 / 04 / 2024

Muratpaşa Lara Feneri'ndeki işletmelere ait olan alanlar boşaltılıyor!

Muratpaşa Lara Feneri'ndeki işletmelere ait olan alanlar boşaltılıyor!

Muratpaşa Belediyesi Lara Fener yanında bulunan ve içinde kafe, futbol okulu, Secret ve Sea Garden isimli işletmelerin bulunduğu 5 dönümlük alanı boşaltmak için bölgeye polis ve zabıta ile baskın yaptı



SÖZLEŞMESİ SONA ERDİ

Muratpaşa Belediyesi sözleşmesi sona erdiği için Lara Fener yanında bulunan işletmelere boşaltmaları için bir süre önce tebligatta bulundu. Alanı boşatmayan işletme sahipleri ise yürütmeyi durdurma için yargıya başvurdu. Belediye yetkilileri işletmelerin boşaltılmaması üzerine dün sabah erken saatlerde çevik kuvvet ve zabıta ile birlikte bölgeye baskın yaptı. Bunun üzerine İşletmeci Nesim Yetkin ile Gürbüz Yazıcı Muratpaşa Kaymakamlığı'na başvurarak işletmelerin boşaltılması işleminin durdurulmasını istedi. Başvurudan sonuç alamayan iki işletmeci işyerlerini kendilerinin boşaltacağını belirterek, zabıta ve polisin müdahale etmemesini istedi.


'SİYASİ' İDDİASI

Gelişmelerin ardından işyeri çalışanları ve belediye işçileri işyerlerindeki masa ve sandalyeleri kendileri boşaltmaya başladı. Bu sırada basın açıklaması yapan işletmeci Nesim Yetkin ile Gürbüz Yazıcı olayın tamamen siyasi olduğunu söyledi. AK Partili oldukları için belediyenin bu kararı aldığını da öne süren Yetkin ve Yazıcı, "Burayı 20 yıldır işletiyoruz. Bir tek sıkıntı yaşanmamıştır. Burayı boşaltıp daha sonra belediyenin alt şirketlerine verecekler. Bunu biliyoruz. AK Partili olduğumuz için linç ediliyoruz. İdare mahkemesine dava açtık. Mahkeme belediyeden savunma istedi. Ancak mahkemeye savunma vermeyip buraya geldiler" diyerek tepkilerini dile getirdiler.



Sabah Akdeniz


Geri Dön