20 / 04 / 2024

Muş Kale Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi!

Muş Kale Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi!

Yaklaşık iki yıl önce uygulamaya başlanan Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinde sona yaklaşıldı. Fiziki gerçekleşmenin yüzde 95’i tamamlanan projenin çevre düzenleme çalışmaları sürüyor.



Muş Belediyesi öncülüğünde hazırlanan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yürütülen Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi bu yıl tamamlanacak.  Yaklaşık iki yıl önce uygulamaya başlanan Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinde fiziki gerçekleşmenin yüzde 95’i tamamlanan projenin çevre düzenleme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.  715 konut, 115 işyeri ve 1 caminin yapıldığı projenin mevcut çalışmalarının tamamlanması ile hak sahiplerinin yerleştirilmeleri için gerekli çalışmalar başlatılacak.


Muş Belediyesi tarafından yakından takip edilen Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, kent merkezinde uygulanan ilk Kentsel Dönüşüm projesi olma özelliğini de taşıyor. Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından uygulanan "yerinde kentsel dönüşüm projeleriyle" afetlere karşı riskli, ömrünü tamamlamış yapıların yerine, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu koruyan yapılar oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti.


Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) yapmış olduğu çalışmalar sayesinde kentlerin daha modern ve yaşanılabilir hale geldiğini kaydeden Başkan Asya, Muş’ta ilk defa uygulanan bu projenin örnek olmasını arzuladıklarını belirtti. Bu tür projelerle çarpık yapılaşmanın önüne geçtiklerini kaydeden Başkan Asya, imarsız evlerin inşa edilmesini önlemek ve kaçak yapıyla mücadele edilmesi noktasında taviz vermeyeceklerini belirterek, ömrünü yitirmiş ve depreme dayanıklı olmayan yapıların yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini açıkladı. 


Günaydın Muş



Geri Dön