25 / 04 / 2024

Muş Kale Mahallesi kentsel dönüşüm

Muş Kale Mahallesi kentsel dönüşüm

Yaklaşık iki yıl önce uygulamaya başlanan Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinde sona yaklaşıldı. Fiziki gerçekleşmenin yüzde 95’i tamamlanan projenin çevre düzenleme çalışmaları sürüyor.

Muş Kale Mahallesi'nde yıkım çalışmaları durduruldu!

Muş Kale Mahallesi kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yenileniyor. 500 binanın yaklaşık yüzde 80'inin yıkıldığı Kale Mahallesi'nde Van Koruma Kurulu bir binayı tescilleyince yıkımlar şimdilik durdu...

Altındağ Belediyesi'nden başkentte 120 milyon TL'ye satılık arsa!

Ankara İli Altındağ Belediye Başkanlığı, Ankara Altındağ Kale Mahallesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 29 Kasım'da yapılacak.

Milli Emlak'tan 110 bin TL'ye imarlı arsa fırsatı! İhalesi yarın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Isparta  ili, Şarkikaraağaç ilçesi Aşağı Kale Mahallesi'nde bulunan arsa için satış ihalesi gerçekleştirecek. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Antalya Finike'de 10.3 milyon TL'ye icradan satılık 16 arsa!

Finike Milli Emlak Şefliği, Antalya ili, Finike ilçesi, Kale Mahallesi'nde yer alan 16 arsayı 10 milyon 302 bin TL'ye satıyor...

Kepez Aydoğmuş Mahallesi'ne imar ve parselasyon müjdesi!

Antalya Kepez Belediyesi, Aydoğmuş Mahallesi'nde yaşanan imar planı revizyonuyla çözdü. Mecliste onaylanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planıyla, bölgede parselasyon yapılması için çalışmalar hızlandı.

Çorum'daki 95 dönümlük metruk alan için kentsel dönüşüm müjdesi!

Çorum Kale Mahallesi sınırları içinde yer alan bazı alanların "riskli alan" olarak ilan edilmesi, şehirde büyük sevinçle karşılandı.

Çorum Kale Mahallesi dönüşüyor!

Çorum Çöplü Mahallesi’nde 152 dönümlük alanda başlatılan kentsel dönüşüm, Kale Mahallesi’nde devam edecek. Çorum Belediyesi, Kale Mahallesi için TOKİ işbirliği ile Kentsel Dönüşüm Projesi hazırlıyor.

Altındağ'da Kale Mahallesi kentsel dönüşümle koruma altına alınacak!

Ankara'da yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Altındağ'daki Ankara Kalesi'nin devamı olan Kale Altı'ndaki tescilli yapıların, kentsel dönüşüm ile koruma altına alınacağını söyleyen Belediye Başkanı Asım Balcı, yerli turisti bölgeye çekebilmek için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi...

TOKİ Muş Merkez Kale projesindeki 17 iş yeri satışa çıkıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Muş Merkez Kale projesinde yer alan 17 adet iş yeri yarın itibariyle satışa çıkıyor. 

Niğde Kale Mahallesi'ndeki dönüşüm meclis gündeminde!

Niğde'nin Kale Mahallesi'nde yapılacağı açıklanan dönüşüm projesiyle ilgili çalışma yapılmamasının nedenini TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Muğla Datça İskele Mahallesi imar planı değişikliği onaylandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca, özelleştirme kapsam ve programında bulunan Muğla ili, Datça ilçesi, İskele Mahallesi, 165 ada, 42 numaralı parsele ilişkin hazırlanan imar planı değişikliği onaylandı...

Muğla-Kale yol çalışmalarında yaşanan 3 sorun TBMM'de!

Muğla-Kale yol yapım çalışmalarını yürüten firmanın işi bıraktığı iddiaları ve çalışmaların ne zaman tamamlanacağı TBMM gündeminde konu oldu..

TOKİ Muş Kale'de teslimler sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Muş Merkez Kale mahallesinde yer alan konutlar için teslim dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Muş Kale'de teslimler başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Muş Merkez Kale mahallesinde yer alan konutlar için teslim dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Muş Kale Mahallesi kentsel dönüşüm Haberi

Muş Kale Mahallesi kentsel dönüşüm

Muş Belediyesi öncülüğünde hazırlanan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yürütülen Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi bu yıl tamamlanacak.  Yaklaşık iki yıl önce uygulamaya başlanan Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinde fiziki gerçekleşmenin yüzde 95’i tamamlanan projenin çevre düzenleme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.  715 konut, 115 işyeri ve 1 caminin yapıldığı projenin mevcut çalışmalarının tamamlanması ile hak sahiplerinin yerleştirilmeleri için gerekli çalışmalar başlatılacak.


Muş Belediyesi tarafından yakından takip edilen Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, kent merkezinde uygulanan ilk Kentsel Dönüşüm projesi olma özelliğini de taşıyor. Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından uygulanan "yerinde kentsel dönüşüm projeleriyle" afetlere karşı riskli, ömrünü tamamlamış yapıların yerine, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu koruyan yapılar...