27 / 04 / 2024

Muş Kale Mahallesi kentsel dönüşüm projesi tamamlandı!

Muş Kale Mahallesi kentsel dönüşüm projesi tamamlandı!

Muş'ta başlatılan Kale Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi. Projede hak sahiplerinin yerleştirilmeleri için gerekli çalışmalar başlatıldı. 



Muş'un Kale Mahallesi'nde üç yıl önce başlatılan kentsel dönüşüm projesinde sona yaklaşıldı. Kure çekiminin gerçekleştirildiği projede hak sahiplerinin evlerine yerleştirilmeleri için gerekli çalışmalar başladı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kale Mahallesi kentsel dönüşüm projesi, kent merkezinde uygulanan ilk Kentsel Dönüşüm projesi olma özelliğini taşıyor. Projede mevcut çalışmalar tamamlandı.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, proje ile ilgili açıklamalarda bulundu. Asya,  TOKİ  tarafından uygulanan projeyle ilgili ''Yerinde kentsel dönüşüm projeleriyle" afetlere karşı riskli, ömrünü tamamlamış yapıların yerine, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu koruyan yapılar oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti. Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) yapmış olduğu çalışmalar sayesinde kentlerin daha modern ve yaşanılabilir hale geldiğini kaydeden Başkan Asya, Muş'ta ilk defa uygulanan bu projenin örnek olmasını arzuladıklarını belirtti. Bu tür projelerle çarpık yapılaşmanın önüne geçtiklerini kaydeden Başkan Asya, "Hak sahipleri için kura çekimi yapıldı. Vatandaşlarımız evlerine iş yerlerine kavuştu. Vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte huzurlu bir yaşam sürmelerini temenni ediyorum" dedi.


Geri Dön