19 / 04 / 2024

Yenimahalle Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi için 15.7 milyon TL'lik ihale!

Yenimahalle Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi için 15.7 milyon TL'lik ihale!

Ankara Yenimahalle'de Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 138 adet konut toplam 15 milyon 720 bin TL tahmini bedelle 25 Eylül'de ihale ediliyor...



İHALE


Ankara Yenimahalle Belediye Başkanlığından:


1) Mülkiyeti Belediyemize ait, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 64470 ada 4 parseldeki B-9 blokta 67 konut ve C-12 blokta 71 konut olmak üzere toplam 138 adet konut toplu olarak 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 36. maddesi gereğince “Kapalı Teklif usulü” ile mülkiyeti satılacaktır.

2) Söz konusu 138 adet konutun toplu olarak muhammen bedeli 15.720.000,00 TL dir.

3) Geçici teminat, (Devlete ait mal satış, Trampa, Kiraya verme, Mülkiyetin Gayri Ayni Hak Tesis, Ecrimisil ve Tahliye Yönetmeliğinin 18. Maddesi (RG-24/03/2004-25412) gereğince) muhammen bedeli % 20 olup 3.144.000,00 TL dir.

4) İhale 25.09.2014 Perşembe günü saat 14.00 den itibaren Yenimahalle Belediye Başkanlığı hizmet binasında (3. kat) toplanan Encümen huzurunda yapılacaktır.

5) Taşınmazlara ait geniş ve teferruatlı bilgiyi içeren şartnameler her gün çalışma saatleri içerisinde Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğü Emlak Şubesinden görülüp 20.000.00,-TL karşılığında temin edilebilir.

6) İhaleye katılabilmek için; ilgililer şartnameye uygun hazırlayacakları tekliflerini, 25.09.2014 Perşembe günü saat 12.00’ye kadar sıra numaralı alındılar karşılığında ihale komisyonu Başkanlığına (Encümene) vermeleri gerekmektedir.

7) İhalesine iştirak edilecek taşınmazın geçici teminatı veya buna ilişkin yasada ön görülen teminat karşılıklarının en geç ihale günü saat 12.00_ye kadar Belediyemiz veznesine yatırılması gerekmektedir.

8) İhaleden doğacak tüm masraflar (ilan bedeli, damga vergisi, resmi vergi, harç, Tapu, K.D.V gibi giderler) alıcıya ait olacaktır.

9) İhaleye girmek için isteklilerden şu şartlar aranır;

10) İhaleye girmek isteyen;

A - Gerçek Kişi olması halinde; ilgilisine göre ticaret, sanayi odası veya esnaf ve sanatkarlar siciline kayıtlı olduğunu gösterir belge, imza sirküsü (Noterden) ve Mali durum yeterlilik belgesi

B - Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde,

a) Kanuni İkametgahı olması

b) İsteklinin yabancı uyruklu olması halinde, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde gayrimenkul iktisap edebileceğini gösterir Dış İşleri Bakanlığı veya Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanlığından Türkiye’de mülk edinebileceğine dair izin belgesini ibraz etmeleri.

c) Mali durum yeterlilik belgesi.

C - İsteklilerin bir şirket olması halinde,

a)İdare Merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı olduğu Ticaret Odasından veya resmi bir makamdan şirketin sicile kayıtlı ve halen faaliyette bulunduğuna dair ihalenin yapılacağı yıl içinde alınmış bir belgeyi ibraz etmesi.

b) Şirketin sirkülerinin veya şirket adına tekliflerde bulunacak kimselerin bu şirketin “ Vekili” olduğunu gösterir noterden tasdikli vekaletnamelerin ibrazı gerekmektedir.

c) İstekli tüzel kişi olması halinde, tüzel kişi ikametgah belgesi ve tüzel kişiliği gerçek şahıs temsil etmesi halinde, temsil yetkisine haiz olduğunu gösterir bir belgenin ibrazı, tüzel kişiliği kanıtlayan bir belgenin verilmesi, temsil yetkisine sahip kişilerin noterden tasdikli imza sirküleri ibraz etmeleri gerekmektedir.

d) İsteklilerin yabancı uyruklu bir şirket olması halinde şartnamenin 2. Maddesinin (A) fıkrasının (b) bendindeki yabancı uyruklu gerçek kişilerden aranan belge ile birlikte ( Bu belgenin şirkete uygunluğu gerekmektedir.) Türkiye de şirketin faaliyetine müsaade edildiğini gösteren ilgili Resmi Makamlardan alınan belgenin ibrazı.

e) Mali durum yeterlilik belgesi

D - İsteklinin bir Dernek, Federasyon, Konfederasyon veya Vakıf olması halinde,

a) Dernek, Federasyon, Konfederasyon veya Vakıf Genel Merkezinin bulunduğu yerin Resmi Makamlarından İhale İlanının yapıldığı tarihten sonra alınmış ve halen faaliyette bulunduklarına dair belgenin ibrazı.

b) Dernek, Federasyon, Konfederasyon veya Vakıf Genel Kurulunca gayrimenkul alınması hususundaki Genel Kurul Kararının Noterden tasdikli suretinin ibrazı.

c) Dernek, Federasyon, Konfederasyon veya Vakfı temsil edenlerin temsile yetkili kılındıklarına dair kararın noter tasdikli suretinin ibrazı.

d) Dernek, Federasyon, Konfederasyon veya Vakfı temsile yetkili kılınanların Noterden tasdikli imza sirkülerinin ibrazı gerekmektedir.

e) Mali durum yeterlilik belgesi

E - İsteklinin ortak girişim olması halinde; ortaklık beyannamesi ve tüzel kişiliği temsil yetkisine sahip kişilerin, temsil yetkisine haiz olduğunu gösterir belge ile ortaklık sözleşmesi ve Mali durum yeterlilik belgesi vermeleri gerekmektedir.

F - Tebligat için Türkiye’de adres göstermeleri,


11-KAPALI TEKLİF USULÜNDE TEKLİFLERİN VERİLMESİ


1 - Teklifler ilanda belirtilen saate kadar, sıra numaralı alındılar karşılığında ihale komisyonu başkanlığına (Encümene) verilir. Alındı numarası zarfın üzerine yazılır. Teklifler posta ile iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Bu takdirde dış zarfın üzerine ihale komisyonu başkanlığının adresi ile hangi ihaleye ait olduğu, isteklinin adı soyadı ile açık adresi alınır. Posta ile gönderilecek tekliflerin ilanında belirtilen saate kadar komisyon başkanlığına ulaşması şarttır. Postadaki gecikmeler dikkate alınmaz, gecikme nedeniyle işleme konulmayacak olan tekliflerin alınış zamanı bir tutanakla tespit edilir.

2 - Komisyon Başkanlığına verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınmaz.

İlanen Duyurulur.

8186/1-1


Geri Dön