25 / 04 / 2024

Soğanlı Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için 140 milyonluk kamulaştırma!

Soğanlı Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için 140 milyonluk kamulaştırma!

OSMANGAZİ Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tüm Türkiye'ye örnek olacak kentsel dönüşüm projesini Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye anlattı. Soğanlı Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için 140 milyonluk kamulaştırma yapıldı...





OSMANGAZİ Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tüm Türkiye'ye örnek olacak kentsel dönüşüm projesini Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye anlattı. Projeyi tüm detaylarıyla inceleyen Bakan Güllüce ise "Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, sadece Bursa'nm değil Türkiye'nin geleceği açısında çok önemsediğimiz bir proje" dedi. Kentsel Dönüşüm çalışmaları hakkında Bakan Güllüce'ye bilgi veren Başkan Dündar, "Toplam 42 hektar alan üzerinde gerçekleştirilecek Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi için bölgede bakanlığımızın ve belediyemizin harcamaları ile 140 milyonluk kamulaştırma yaptık. Bakanlık tarafından planlar onaylandığı takdirde hiç vakit kaybetmeden ilk kazmayı vurarak Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'ni başlatacağız." dedi. 


Mimarisiyle fark yaratacak 


Soğanlı'ya mimarisiyle fark yaratan 1790 konut ve 175 ticari alan inşa edileceklerini açıklayan Başkan Dündar "Kat adetinin sınırlı tutulduğu zemin+5 ve zemin+7 kat olarak tasarlanan binalarda 2+1,3+1 . 4 ve 4+1 olmak üzere birbirinden lüks ü m ¦ daireler yer alacak. Daha fazla yeşil alan oluşturabilmek adına her bir binanın bodrum katı kapalı otopark olarak tasarladık" dedi. Projede yer alacak olan binalann 'Yeşil Bina' diye tabir edilen çevre dostu binalardan oluşacağına dikkati çeken Başkan Dündar konutlann depreme karşı dayanıklı olmasını da projenin en önemli özelliklerinden biri olarak gösterdi. 


Bursa'ya ayrı değer katacak 


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın sunumunun ardından bir konuşma yapan ve l kentsel dönüşüm projesi, binaları, meydanları ve için 140 milyon lira kamulaştırma bedeli ödendi. 


Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'ni değerlendiren Bakan Güllüce, "Kentsel dönüşüm hiç kolay bir iş değil. Yüksek bir bilgi birikimi gerektiriyor. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar, uzun zamandır kentsel dönüşüm konusunda çalışmalar yürütüyor. 


Elde edindiği bilgi birikimi ve tecrübe ile de çok güzel bir kentsel dönüşüm projesi hazırlamış. Kendisini tebrik ediyorum. Soğanlı Kentsel Dönüşümü Bursa'ya büyük bir değer katacak. İnşallah en kısa sürede temelini atarak projeyi hayata geçiririz" dedi.


Star Ek 


Geri Dön