18 / 04 / 2024

MÜSİAD Suriye'de ticaret merkezi ve ofis açacak!

MÜSİAD Suriye'de ticaret merkezi ve ofis açacak!

MÜSİAD, Suriye'de ticaretin geliştirilmesi ve insanların rahata kavuşması için ticaret merkezi ve şube açacak. Derneğin Yurt Dışı Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı İbrahim Uyar, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.



Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD); Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları sonrası güvenli hale getirilen Suriye'de ticaretin geliştirilmesi ve insanların rahata kavuşması için ticaret merkezi ve şube açacak.

Derneğin Yurt Dışı Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı İbrahim Uyar, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uyar, Azez ve çevresindeki bölgelerde iş olanakları ve ticari fırsatların geliştirilmesi için MÜSİAD Suriye Şubesi'nin kuruluş çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Bölgede hizmet veren ticaret odası ve iş adamlarıyla yapacakları görüşmelerden sonra en kısa zamanda şubenin açılacağını belirten Uyar, “İnşallah en kısa zamanda Suriye şubesini açıp, Suriye ve Türkiye'deki iş adamları arasında bir köprü kurmayı düşünüyoruz. Türkiye'de yaşayan ciddi anlamda Suriyeli iş adamı var. Bölgeye kuracağımız ticaret merkezi ve MÜSİAD ofisi, Suriye ve Türkiye'deki iş adamlarını bir araya getirmek için güzel bir yer olacak. İnşallah bu merkez sayesinde gerek Türkiye'de gerek ülkesinde yaşayan Suriyeli kardeşlerimiz birlikte ticaretlerini geliştirecekler ve bu ticaret yoluyla da bölgeye tekrar güven ve istikrar gelecek” diye konuştu.


Geri Dön