20 / 04 / 2024

MÜSİAD'ın Avustralya şubesi açıldı!

MÜSİAD'ın Avustralya şubesi açıldı!

MÜSİAD, yurt dışındaki 28'inci şubesini Avustralya'da açtı. Melbourne’deki açılışta konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, "THY'nin buraya aktarmasız uçuşlara başlaması ticari ilişkileri arttırır" dedi.




Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Avustralya şubesi Melbourne'de açıldı. Melbourne Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı ile Avustralya İşçi Partisi Milletvekili Frank McGuire'nin de katıldığı açılış törenine konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, "Türkiye'den bakıldığında dünyanın bir başka ucunda Avustralya'da bulunabilmek, 26 yıl önce başladığımız yolculukta hedeflerimize yaklaştığımızın çok güzel bir göstergesi” dedi.


MÜSİAD olarak bulundukları ülkelerde daha fazla üretime, yatırıma ve istihdama odaklanan bir anlayış içinde olduklarını dile getiren Olpak, “Son dönemde hep söylediğimiz şu idi, 'Biz daha çok üreteceğiz, daha çok büyümeye devam edeceğiz'. Bugün onun göstergelerinden birisini yaşıyoruz” diye konuştu.

THY'NİN KATKISI BÜYÜK

İlk şubelerini açarak iki ülke arasında karşılıklı ticari ilişkileri ve yatırım ortamını geliştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Olpak, ilgili taraflara, yetkililere, hükümetlere çalışmalarını sunarak hareket etmeye çalışacaklarını söyledi. Olpak, THY'nin Avustralya'ya aktarmasız uçuşlara başlamasının, iki ülke arasında ticari ilişkilere önemli katkılar sağlayacağına dikkati çekti.



Yeni Şafak




Geri Dön