25 / 04 / 2024

MÜSİAD'ın yeni genel merkezi 4 Mayıs'ta açılıyor!

MÜSİAD'ın yeni genel merkezi 4 Mayıs'ta açılıyor!

MÜSİAD'ın yeni genel merkezi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla 4 Mayıs'ta açılacak. Kurumun yurtdışı teşkilatı MÜSİAD Global ve yurtiçi yapılanması da bundan sonra faaliyetlerine MÜSİAD Yerel olarak devam edecek.



Temeli 2017 yılında atılan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD),  yeni genel merkez binası açılış için gün sayıyor. Yeni binası ile birlikte yapısal bir dönüşüme imza atan MÜSİAD'ın yeni binaso Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla 4 Mayıs'ta açılacak.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; önümüzdeki süreçte yeni organizasyon yapısını tanıtması planlanan ve ‘Yeni binaya yeni MÜSİAD’ şeklinde değerlendirilebilecek dönüşüm kapsamında, kurumun 94 ülkede 224 noktadaki yurtdışı teşkilatı ‘MÜSİAD Global’ adı altında bir araya getirildi. Türkiye’de 87 noktadaki teşkilat yapılanması da bundan sonra ‘MÜSİAD Yerel’ olarak faaliyet yürütecek. Uluslararası arenada öne çıkan 28 iş insanı örgütünün incelenerek şekillendirildiği yeni yapıda MÜSİAD, Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen uluslararası yatırımcılara destek vermek için ‘MÜSİAD Invest’i hayata geçiriyor.

İNŞAAT YERİNE AKILLI ŞEHİR

Ekonomik ve toplumsal hayattaki değişim ile birlikte MÜSİAD da ciddi bir tazelenme ve dönüşüm meydana geldiğini söyleyen MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, şu ifadeleri kullandı: “Politika geliştirme ve planlama, iş ortamı geliştirme ve uygulama eksenleri üzerine bina ettiğimiz bu yeni yapıyla, bürokrasiden uzak, küçük ve verimli çalışma komiteleri ekseninde kümelenen yeni bir yönetim modeline geçiyoruz. Şu anda bünyemizde bulunan sektör komitelerimizin adı dahil tüm yapısını değiştirdik. Tematik kavramlar üzerine kurulan komite yapılarında yeni ekonomik mimarinin gereklerine uygun sürekli değişen ve yenilenen hiyerarşinin en aza indirildiği bir yapıyla yeni dönemine başlatacağız. Örneğin ‘inşaat’ yerine ‘akıllı şehirler’, ‘gıda’ yerine ‘tarımsal kalkınma’ gibi daha kapsayıcı kavramları öne çıkaracağız. Her bir sektör komitesi somut projeler geliştirerek daha proaktif bir yapıya kavuşacak.”

100 ÜLKEDE TEMSİLCİLİK

Bilgi ile değer üretme, aksiyon ile iş ortamı üretme şeklinde bir yönetim modeline göre çalışmalarına devam ettiklerini belirten Kaan MÜSİAD’daki değişimi şu şekilde anlattı: “Yapımızı satışa yönelik üretim hatları geliştirme mantığı üzerine inşa ediyoruz. Hiyerarşik klasik yönetim anlayışları yerine sarmal bir yapıyı benimsiyoruz. Çekirdekte üretilen bilginin katmanlar halinde çoğalarak yayılacağı ve bu şekilde oto denetimin yapılacağı bir modeli tartışıyoruz.” Teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Libya ve Şili’de temsilcilik açtıklarını söyleyen Kaan, “Şu an 94 ülkede 224 noktadayız. Önümüzdeki 3 aylık süre zarfında 100 ülkede temsil edilmeyi hedefliyoruz. Özellikle Arap coğrafyasında teşkilatlanma çalışmalarımıza hız verdik. Hali hazırda; Suudi Arabistan, Irak, Katar, Dubai, Fas, Cezayir, Ürdün, Kuveyt, Umman, Libya, Suriye olmak üzere 13 ülkede temsilciliklerimiz bulunuyor.”


Geri Dön