26 / 04 / 2024

Musk'tan sonra Twitter batıyor! Yüzde 71 oranında düştü

Musk'tan sonra Twitter batıyor! Yüzde 71 oranında düştü

 Musk'ın askıya alınan hesapları geri yüklediği ve dolandırıcıların şirketleri taklit etmesine neden olan ücretli bir  hesap doğrulaması yayınladığı aynı ay olan Kasım ayında, şirketlerin çoğu Twitter reklamlarına harcama yapmayı bırakmıştı.



 

Başka bir araştırma şirketi Pathmatics'in tahminlerine göre, şirketlerin çoğu Kasım ayında harcamalarını durdurmuştu, aynı ay Musk askıya alınan hesapları geri yükledi ve dolandırıcıların şirketleri taklit etmesine neden olan ücretli bir hesap doğrulaması yayınladı.

Pathmatics tahminlerine göre, Twitter'daki en iyi 30 reklamcıdan 14'ü, Musk'ın 27 Ekim'de görevi devralmasının ardından platformdaki tüm reklamları durdurdu.

Musk tan sonra Twitter batıyor! Yüzde 71 oranında düştü

Kasım ayında Twitter Spaces'ta düzenlenen bir etkinlikte Musk, şirketlerin reklamları duraklatma sorununa değindi ve reklam verenlerin "bir dakika vermek isteyip istemediğini" anladığını söyledi.

Aynı sıralarda Musk, aktivist grupları da başta olmak züere reklam verenleri sosyal medya platformundaki reklamları çekmeye zorlamakla da suçlamıştı. Reklam satışları, Twitter'ın gelirinin yaklaşık %90'ını oluşturuyor.

Twitter'ın dördüncü çeyrek geliri, geçen hafta bir personel toplantısında üst düzey bir Twitter reklam yöneticisi tarafından paylaşılan ayrıntılara atıfta bulunan Information'ın bildirdiği teknoloji odaklı yayın reklamcılığındaki düşüş nedeniyle yıldan yıla yaklaşık% 35 düştü.Başka bir araştırma şirketi Pathmatics'in tahminlerine göre, şirketlerin çoğu Kasım ayında harcamalarını durdurmuştu, aynı ay Musk askıya alınan hesapları geri yükledi ve dolandırıcıların şirketleri taklit etmesine neden olan ücretli bir hesap doğrulaması yayınladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön