24 / 04 / 2024

Muş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 112 daire yıkılıyor!

Muş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 112 daire yıkılıyor!

Muş'ta, 1966 yılında yaşanan Varto depreminden sonra yapılan ve "beyaz bloklar" olarak bilinen lojmanlar yıkılıyor.



Muş'ta, 1966 yılında yaşanan Varto depreminden sonra inşa edilen ve "beyaz bloklar" olarak bilinen lojmanların, kentsel dönüşüm kapsamında yıkımlarına başlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Zafer Mahallesi'nde 4 bloktan meydana gelen toplam 112 dairenin yıkılarak bölgeye daha güvenli binaların yapılmasına karar verildi.

Muş ta kentsel dönüşüm kapsamında 112 daire yıkılıyor!

Gelişmeler üzerine vatandaşların konutlarını boşaltması ve çevre güvenliğinin sağlanmasından sonra yüklenici firmaya ait iş makineleriyle kentsel dönüşüm çalışmalarına da başlandı.

Yapılan çalışmaları denetleyen Belediye Başkanı Feyat Asya, söz konusu bölgede uzun süredir imar revizyonu çalışması yürüttüklerini dile getirdi.

Muş ta kentsel dönüşüm kapsamında 112 daire yıkılıyor!

Lojmanlarda bulunan hak sahipleri ile yüklenici firma arasında anlaşma sağlandıktan sonra blokların yıkımına başladıklarını dile getiren Feyat Asya,  sözlerini şu şekilde noktaladı. "Daha önce 86 metrekarelik yapılan ve oturulmaz durumda olan blokların yerine 150 metrekare yeni daireler yapılacak. Sosyal alanları, yeşil alanları, ibadethaneleri ve yürüyüş yolları olan çok daha modern bir kentleşme sağlanacak. Daha sağlıklı ve konforlu bir mahalle oluşturacağız. Hak sahipleri mağdur edilmeden daire sahibi olacak."

 

Muş'ta yaklaşık 480 bin metrekare hazine arazisi kullanıcılara satılacak!


Geri Dön