23 / 04 / 2024

Tokat'ta kentsel dönüşüm kapsamında 40 konut yıkıldı!

Tokat'ta kentsel dönüşüm kapsamında 40 konut yıkıldı!

Birinci derece deprem kuşağında yer alan Tokat'ta kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Tokat'ta kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 4 blok ve 40 konutta yıkım çalışmaları başlatıldı....




Tokat'ta kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 4 blok ve 40 konutta yıkım çalışmaları başlatıldı.


Birinci derece deprem kuşağında yer alan Tokat'ta kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan Toprak Su Evleri'nin yıkımı törenle yapıldı. 1978 yılında inşa edilen ve 4 blokta 40 konuttan oluşan 69 hissedarın ortak olduğu sitedeki yıkım çalışmalarını startını Vali Mustafa Taşkesen verdi. Törende kısa bir konuşma yapan Vali Taşkesen, Erbaa, Niksar ve Reşadiye'de 2.5 milyon TL harcanarak mikro zemin etüdü yapıldığını söyledi. Bu 3 ilçede yerin altının detaylı olarak incelendiğini belirten Vali Taşkesen, "Bu çalışmalar bittiğinde oradaki yapılarda dönüşecek. Tokat'ta ki başta Kaleardı Mahallesi olmak üzere dönüşecek çok yapı var. Bakanlar Kurulu'ndan bu karar çıktı. Kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Yakın bir gelecekte orada da kentsel dönüşüm çalışmaları yapılacak" dedi.


Yapılan konuşmaların ardından 4 blokta yıkım çalışmaları başlatıldı. Kentsel dönüşüm kapsamında Tokat'ta bugüne kadar 141 konut ve 13 iş yerinin riskli bina olarak tespit edildiği bildirildi.


Haberler


Geri Dön