25 / 04 / 2024

Mustafa Altunbilek: AVM'lerin pazar günü kapanmasına karşıyız!

Mustafa Altunbilek: AVM'lerin pazar günü kapanmasına karşıyız!

Geçen ağustos ayında Meclis'e sevk edilen Perakende Tasarısı'nda sular bir türlü durulmuyor. Son olarak AK Parti milletvekillerinin Meclis'e sunduğu "Pazar günü marketler kapalı olsun" kanun teklifi sektörü karıştırdı.



Geçen ağustos ayında Meclis'e sevk edilen Perakende Tasarısı'nda sular bir türlü durulmuyor. Son olarak AK Parti milletvekillerinin Meclis'e sunduğu "Pazar günü marketler kapalı olsun" kanun teklifi sektörü karıştırdı. Teklif 400 metrekarenin üzerindeki büyük mağazaların pazar günleri kapalı olması ve çalışma saatlerine sınırlama getirilmesini içeriyor. Ancak "Asıl işimizi pazar günü yapıyoruz" diyen çok sayıda zincir market yöneticisi öneriye itiraz ediyor. 


KOMİSYON TOPLANIYOR 

Bugün perakende sektöründe faaliyet gösteren birçok derneğin temsilcisi Meclis'te düzenlenecek olan komisyonda bir araya gelecek. Toplantıda bugüne kadar verilen kanun teklifleri de masaya yatırılacak. Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Mustafa Altunbilek, söz konusu maddeye karşı çıktıklarını söyledi. Sektörün önemli bir kısmını oluşturan discount marketlerinin bu metrekarenin altında faaliyet gösterdiğine işaret eden Altunbilek, "Her yer kapalıyken indirim marketlerinin açık olması haksızlık" dedi. Gıda Perakendecileri Derneği de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu teklif serbest piyasa ekonomisini zedeler. Büyüme hedeflerimizi olumsuz etkiler. Böyle bir teklifin kabul görmeyece- ğine olan inancımız tamdır" 


PAZAR GÜNÜ KAPALI

Meclis'e verilen teklifte 400 metrekare üzerindeki süpermarket gibi işyerlerinin pazar günleri ve resmi tatillerde kapalı olması, çalışma saatlerinin de 10.30-20.30 arasında olması talep ediliyor.


BU 5'İNCİ TEKLİF OLDU

TOBB Perakendecilik Meclis Başkanı ve CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet Nane, "Bu, şimdiye kadar yapılan 5'inci teklifti. Ancak ben son teklifin etkili olacağını düşünmüyorum" diye konuştu.


Sabah


Geri Dön