19 / 04 / 2024

Mustafa Boydak Mimarsinan OSB hakkında bilgi verdi!

Mustafa Boydak Mimarsinan OSB hakkında bilgi verdi!

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Mimarsinan OSB Müteşebbis Heyet Başkanı Mustafa Boydak, bölgede çok güzel gelişmeler yaşandığını ve irili ufaklı birçok firmanın buraya yatırım yaptığını belirtti...




Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi 2015 yılı Müteşebbis Heyet Toplantısı yapıldı.  Mimarsinan OSB Bölge Müdürlüğü Binası'nda düzenlenen toplantıda gündemde bulunan konular görüşülerek karara bağlandı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Mimarsinan OSB Müteşebbis Heyet Başkanı Mustafa Boydak, bölgede çok güzel gelişmeler yaşandığını ve irili ufaklı birçok firmanın buraya yatırım yaptığını belirterek, bölgenin Kayseri sanayisi adına bir açılım kapısı olduğunu söyledi. 

Mimarsinan OSB'de kısa zamanda büyük gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Boydak, Kayseri'nin önemli bir cazibe merkezi haline geldiğini ve 8-9 yıl içerisinde bu kadar kıymetlenen başka bir OSB olmadığını belirterek, bölgenin gelişmesinde emeği geçenlere ve risk alarak buraya yatırım yapan tüm sanayicilere teşekkür etti. 

Daha sonra Müteşebbis Heyet Üyelerine bölge hakkında bilgi veren KAYSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Mimarsinan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, tüm çalışmalarında müteşebbis heyet ve yönetim kurulu üyeleri ile ortak hareket ederek Mimarsinan OSB'yi kısa süre içerisinde alternatif bir OSB haline getirdiklerini belirterek, bölgenin gelişmesinde tüm emeği geçenlere teşekkür etti. 

Mimarsinan OSB hakkında bilgi veren Büyüksimitci, "Şu an bölgemizde toplam 135 adet işletmemiz faaliyet göstermektedir. 114 firmamızın inşaatı sürerken, 65 firma ise hafriyat aşamasındadır. 

Bölge genelinde yaklaşık 2 bin 800 kişi istihdam edilmektedir. İstihdam sayısının önümüzdeki 5 yıl içerisinde 10 bin kişiye ulaşmasını öngörmekteyiz" dedi. 

Altyapı çalışmalarını büyük oranda tamamladıklarının altını çizen Büyüksimitci, günlük 6 bin metreküplük nihai kapasiteli arıtma tesisinin ilk etabı olan 2 bin metreküplük' lük kısmının inşaatının devam ettiğini, bu güne kadar bölgeye 86 bin adet ağaç diktiklerini ve camii inşaatının 2015 yılı içerisinde tamamlanarak ibadete açılacağını sözlerine ekledi. 

Daha sonra 2015 yılı bütçesi ile birlikte gündemde bulunan 14 madde hazırun tarafından görüşülerek karara bağlandı.



Deniz Postası


Geri Dön