25 / 04 / 2024

Mustafa Cengiz: Riva ve Florya yeniden gözden geçirilmeli!

Mustafa Cengiz: Riva ve Florya yeniden gözden geçirilmeli!

Galatasaray Kulübü'nün Ocak ayı olağan divan kurulu toplantısında konuşma yapan Mustafa Cengiz, Riva Florya arazileri için, "Benim o projeyi daha iyi hale getirmem gerekir. Projelerin, iki tarafın da kazanacağı şekilde yeniden gözden geçirilmesi gerekir." dedi.



Galatasaray Kulübü'nün Ocak ayı olağan genel kurulu toplantısı Gayrettepe Dedeman Otel'de İrfan Aktar başkanlığında düzenlendi. Toplantıda kürsüye ilk olarak Mustafa Cengiz geldi. 20 Ocak Cumartesi günü düzenlenecek olağanüstü genel kurulda başkan adayı olan Mustafa Cengiz ve Dursun Özbek, üyelere hitap etti


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Galatasaray'ı sisteme oturtacağını ifade eden Mustafa Cengiz, "Her şeyi hallederim, borcu indiririm, Galatasaray Sportif AŞ'yi kara geçiririm gibi afaki söylemlerde asla bulunmam. Yutamayacağım lokmayı da ısırmam. Peki ne yapacağız? Şu anda yönetim Riva ve Florya'yı sattı. Kemerburgaz'a yeni tesis, bir de yeni salon projeleri var. İnşallah temelinden de altın çıkar. Ben mali, idari ve sportif ön çalışmalar yapacağım. Öncelikle Galatasaray'ı bir sisteme oturtacağım. Bağımsız bir denetim şirketine durumumuzu inceleteceğiz. En büyük sorun borç yönetimi. Borçları mutlak yapılandırmamız gerekir. Döviz borçlandırmalarını liraya çevirmemiz şart." şeklinde konuştu. 


Mustafa Cengiz, Riva ve Florya arazilerinin Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile değerlendirilmesi çalışmalarına değindi. Cengiz, "Benim o projeyi daha iyi hale getirmem gerekir. Projelerin, iki tarafın da kazanacağı şekilde yeniden gözden geçirilmesi gerekir. Geliri en az 600 milyon dolar seviyesine çıkarmak için yetkililerle oturup konuşacağız." dedi. 


Geri Dön