28 / 03 / 2024

Mustafa Demir: İzmir'in kentsel dönüşüme ihtiyacı var

Mustafa Demir: İzmir'in kentsel dönüşüme ihtiyacı var

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, İzmir'e, donanımlı bir yapı malzemeleri laboratuvarı kazandıracaklarını belirterek, "Kentsel dönüşüme en çok ihtiyaç duyan illerden biri İzmir" dedi.



İzmir programı kapsamında Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü'nü ziyaret eden Bakan Demir, Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Ata Erpolat'tan, yürüttükleri çalışmalar ve projelerle ilgili bilgiler aldı. Bakan Demir'in ziyaretinde, AK Parti  İzmir  Milletvekili Erdal Kalkan, Vali Cahit Kıraç ve AK Parti İzmir İl Başkan Vekili Aydın Şengül de hazır bulundu.

Daha sonra İzmir Valiliği'ne geçen Bakan Demir, burada gazetecilere yaptığı açıklamada,İzmir programı kapsamında katıldığı 1. Ege Yapı Zirvesi'nin çok yararlı geçtiğini belirtti.

Bakan Demir, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü ziyaretine de değinerek, müdürlüğün önemli faaliyetlerde bulunduğunu ifade etti. Bakan Demir şöyle konuştu:

"Yapı denetimi ve yapı malzemeleri denetiminde ciddi anlamda görevler icra ediliyor. Planlı yapılaşma sürecine de katkı sağlıyorlar. Yapı malzemeleri laboratuvarlarını güçlendireceğiz, en donanımlı laboratuvarı kazandıracağız. Kentsel dönüşüme en çok ihtiyaç duyan illerden biri İzmir."

Ziyaretin sonunda Vali Kıraç, Bakan Demir'e, Tarihi Saat Kulesinin rölyefi ve İzmir'i tanıtan "Ege'nin İncisi İzmir" adlı kitap hediye etti. Bakan Demir, kitabı inceleyerek, İzmir'in kültür varlıkları konusunda çok zengin bir
kent olduğunu söyledi.
AA


Geri Dön