27 / 04 / 2024

Mustafa Kara: Mobilyadaki KDV indirimi devam etsin

Mustafa Kara: Mobilyadaki KDV indirimi devam etsin

İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Mustafa Kara, satışların düşeceği kış aylarında da mobilyadaki KDV indiriminin devam etmesini istedi



Mustafa Kara, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Nisan 2009 tarihinde KDV'nin yüzde 18'den 8'e düşürülmesinin mobilya sektörüne katkı sağladığını ifade etti.

Bu indirimin mobilya sektöründe çarkların dönmesine yaradığını belirten Kara, şunları bildirdi:

"Geçtiğimiz nisan ayında mobilya ihtisas fuarlarıyla başlayan sezon düğünler ve benzeri sebeplerle bugüne kadar devam etti. Özellikle küçük esnaf ve sanatkarımızın sezonu ekim ayında bitecek. Durgun bir döneme girilecek. KDV on puanlık artışla eski haline gelirse piyasa önemli ölçüde kan kaybına uğrar.

Hükümet, mobilya sektörüne sahip çıksın. Satışların düşeceği kış aylarında da mobilyadaki KDV indirimi devam etsin."

Kara, Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında istihdamın geldiğini hatırlatarak, satış olursa üretim yapmaya devam edebileceklerini ve sektöre kazandırdıkları kalifiye elemanlara sahip çıkabileceklerini dile getirdi.

Türkiye genelinde 300 bin çalışanları bulunduğunu anlatan Kara, "Bu sene sektör olarak fiyatları düşük tuttuk. Ciddi şekilde varoluş mücadelesi verdik.

Ayakta kalmak için fedakarlıkta bulunduk. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Maliye Bakanlığının konuyu dikkatle incelemesini istiyoruz" dedi.
AA


Geri Dön