26 / 04 / 2024

Mustafa Varank: Son 10 senenin rekorunu kırdık!

Mustafa Varank: Son 10 senenin rekorunu kırdık!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2019'da Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranının yüzde 1.06'ya yükselip son 10 yılın rekorunun kırıldığını belirtti.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2019'da Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranının yüzde 1.06'ya yükselip son 10 yılın rekorunun kırıldığını belirterek "Özel sektör, inovasyon ruhunu tam da istediğimiz gibi ortaya koyuyor. Ar-Ge harcamalarının yüzde 64.2'sini, Ar-Ge finansmanının da yüzde 56.3'ünü özel sektör gerçekleştirdi" dedi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye İstatistik Kurumu'nun '2019 Yılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetleri Araştırması' sonuçlarını değerlendirdi.

Ar-Ge konusunda sağlanan ilerlemeye dikkati çeken Varank, "2019'da Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranı yüzde 1.06'ya yükseldi. Son 10 yılın rekorunu kırdık. Özel sektör, inovasyon ruhunu tam da istediğimiz gibi ortaya koyuyor. Ar-Ge harcamalarının yüzde 64.2'sini, Ar-Ge finansmanının da yüzde 56.3'ünü özel sektör gerçekleştirdi" değerlendirmesinde bulundu.

 

Mustafa Varank: Son 10 senenin rekorunu kırdık!

Varank'ın paylaşımında yer verdiği grafiğe göre, 2009'da yüzde 0.8 seviyesinde bulunan Ar-Ge harcamalarının gayrisafi yurt içi hasıla içindeki payı, 2013'te yüzde 0.81'e, 2018'de yüzde 1.03'e ve geçen yıl da yüzde 1.06'ya yükseldi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön