26 / 04 / 2024

Muş'taki tarihi çarşıda sağlıklaştırma çalışmaları başlıyor!

Muş'taki tarihi çarşıda sağlıklaştırma çalışmaları başlıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Muş Belediyesi, tarihi çarşıda sağlıklaştırma çalışmalarına başlıyor.



 

Hayata geçirdiği hizmetlerle kentin gelişimine ivme kazandıran Muş Belediyesi, önemli bir projeye daha imza atıyor. Muş Belediyesi'nde yer alan habere göre, Tarihi Muş çarşısını yeniden canlandırılması amacıyla Muş Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Muş İli Tarihi Çarşı Sağlıklaştırılması’ projesi kapsamında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreterliği ile protokol imzalandı. 

Hazırlanan protokol Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ve DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray tarafından imzalandı. İmza töreninde bir konuşma gerçekleştiren Başkan Asya, DAKA’nın Muş’ta ve bölge illerde çok güzel işlere imza attığını anımsatarak, Muş Belediyesi olarak ajansın imkanlarından faydalanmak için sürekli proje ürettiklerini söyledi.

Etüd ve Proje Müdürlüğü’nce hazırlanan ‘Muş İli Tarihi Çarşı Sağlıklaştırılması’ projesinin bir kısmının DAKA destekli hayata geçirileceğini dile getiren Başkan Asya, “Bugün hayalimiz ve hasretimiz olan tarihi çarşılarımızın sağlıklaştırılması kapsamında resmi kayıtlarda 132 ve 133 sokaklar olarak geçen, vatandaşlarımızın Eski Erzurum ve Bitlis Caddeleri olarak adlandırdığı caddelerimizi tarihi dokuları gün yüzüne çıkarmak üzere bir protokol imzalıyoruz. Hazırladığımız projemize destek veren ve bugüne kadar tüm taleplerimizin karşılık bulduğu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a, Kalkınma Eski Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz’a, bakan yardımcılarımıza ve DAKA Yönetim Kurulumuza teşekkür ediyorum. Gönüllülük esası ile projenin hızlandırılmasında emek veren DAKA Genel Sekreterimiz Halil İbrahim Güray ve çalışma arkadaşları ile belediyemizin Etüd ve Proje Müdürü Metin Yoldaş’a ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim” diye konuştu.
 
Şehrin birçok noktasında çalışmaların devam ettiğini söyleyen Başkan Asya, “Alt yapı ve üst yapı çalışmaları ile ihtiyaç duyulan hizmetleri sunmanın gayretindeyiz. Bu süreçte ister istemez halkımıza bazı rahatsızlıklar veriyoruz. Bu çalışmalarımız birer nimettir. Hiçbir nimetin de külfetsiz olmadığın bilinci ile halkımızın her kesiminden destek almak suretiyle çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Bunlarla beraber Şehirlerarası Terminalimizin inşaatı hızla devam ediyor. Kale Parkının çevresini kale görünümlü ihata duvarı ile kapatıyoruz. Aynı yerde Muş Kültür Evini yapıyoruz. Bir yandan Bilgi Evleri ve Kadın Kültür Eğitim Merkezleri inşa ederken, diğer taraftan üst yapı çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu projemiz ile belediye önünden tren garına kadar yolu, kaldırımları modern bir görünüme kavuştururken, büfeleri ile, aydınlatmaları ile orta refüjü ile güzel bir bulvar yaparak halkımızın hizmetine sunuyoruz. Bunun yanı sıra tarihi yapılarımızı korumak adına çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz yıl restore ettiğimiz Eski Hükümet Konağı şu anda belediye hizmet binası olarak hizmet veriyor. Yıldızlı Han’ı aslına uygun bir şekilde restore ediyoruz” dedi.
 
‘Muş İli Tarihi Çarşı Sağlıklaştırılması’ projesini çok önemsediklerini belirten Başkan Asya, “Bu projemizle şehrin estetiğine ve güzelliğine katkı sunacağına inanıyoruz. Kadim şehir Muş’un geçmiş bin yılını gelecek bin yıla taşımak ve Sultan Alparslan’ın şanına yakışır bir şekilde yapmak üzere çalışmalar yapıyoruz. Bunları kamu kurumlarımız, siyasilerimiz, meslek odalarımız ve esnaflarımız ile el birliği yaparak hayata geçiriyoruz. Bir kez daha katkı sunan herkese şükranlarımı sunar, projemizin ilimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
 


Geri Dön