25 / 04 / 2024

Müteahhidin gözü tasfiye kararnamesinde! 

Müteahhidin gözü tasfiye kararnamesinde! 

Kamu kurumlarına iş yapan taahhüt sektörü, kurların aşırı dalgalanmasından  kaynaklı demir, çimento ve akaryakıt ürünlerinde maliyeti düşürmek amacıyla hazırlanan fiyat farkı ve işlerin cezasız tasfiyesi ile ilgili kararnameyi bekliyor. 



Yeni Şafak gazetesinden Cahit Saraçoğlu'nun haberine göre, kamu kurumlarından ihale almış ancak son zamanlarda kurlardaki aşırılık sonucu aldığı işi yapamayacak duruma gelen müteahhitlerin daha fazla zarar görmemesi için çıkarılması beklenen tasfiye kararnamesinin akıbeti de oldukça merak ediliyor.

Son zamanlarda yaşanan spekülatif kur atakları sonucu ortaya çıkan maliyet artırıcı durum sebebiyle müteahhitler ihalesini aldıkları ancak, demir, çimento gibi ama girdi kalemlerdeki artış sebebiyle daha işe başlayamamışlardı. Fiyat farkı talep eden taahhüt kesimine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da çok önemli bir destek verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kur artışlarından etkilenen demir, akaryakıt gibi ürünlere fiyat farkı verilmesini önerdi.

CUMHURBAŞKANIMIZIN SESİNİ DUYUN ARTIK

Müteahhidin gözü tasfiye kararnamesinde! 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, müteahhitlik sektörü olarak zor günler geçirilen bir dönemde olduklarını belirtti. Tellioğlu, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Sayın Cumhurbaşkanımızın aciliyeti olmayan başlanmamış işlerin cezasız bir şekilde tasfiyesinin yapılması gerektiğini söylemesine rağmen, kamu kuruluşları sanki bu sözleri hiç duymamış. Meslektaşlarımızın birçok kurumda teminatları yakılarak, ihale yasağı getirilerek bu süreç uygulanıyor.”

Fiyat farkı ve tasfiye kararnamesi bir an önce çıkartılmalı!


Geri Dön