24 / 04 / 2024

tahir tellioğlu açıklamaları

tahir tellioğlu açıklamaları

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da bulunan ve ön ödemeli konut projelerinde 24 aya ulaşan iade süresinin 3 aya inmesini istiyor.

Tahir Tellioğlu, çimento ve demirde fiyat düzenlemesi talep etti!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat girdilerinde fahiş fiyat artışları yaşandığını dile getirerek, demir, çimento ve beton üreticilerinin acil fiyat düzenlemesine gitmesi gerektiğini söyledi.

Müteahhitler fesih ve fiyat farkı kıskacında!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu yaptığı açıklamada son fesih ve fiyat kıskacı başta olmak üzere sektörün yaşadığı sorunları tüm ilgililer ve yetkililerle hükümete aktardıklarını söyledi.

Müteahhidin gözü tasfiye kararnamesinde! 

Kamu kurumlarına iş yapan taahhüt sektörü, kurların aşırı dalgalanmasından  kaynaklı demir, çimento ve akaryakıt ürünlerinde maliyeti düşürmek amacıyla hazırlanan fiyat farkı ve işlerin cezasız tasfiyesi ile ilgili kararnameyi bekliyor. 

İnşaat sektörü belirsizliğe girerse ekonomideki büyüme riske girer!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, "İnşaat sektörünün geleceği belirsizliğe girerse, ekonomideki büyüme riske girer" dedi.

İnşaat sektörü 17 Nisan'a umutla bakıyor!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu yaptığı açıklamada 16 Nisan’da referandumdan ‘evet’ çıkması durumunda yakın bir döneme kadar seçim olmayacağı için piyasaya istikrar geleceğinin altını çizdi.

İnşaatta kriz kapıda mı?

Sarphan Finans Park’ı inşa eden şirketin iflas etmesi yeni iflas endişelerini de beraberinde getirdi. İşte Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı ve TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkanı Tahir Tellioğlu’nun konuyla ilgili açıklamaları...

Siyasi belirsizlikler yatırımları olumsuz etkiliyor!

İMKON Genel Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, “Sektör olarak, istikrar ve geleceğin öngörmediği bir siyasi ortamda yatırımcı ve yatırımlar, risk altında olacaktır” dedi.

Tahir Tellioğlu: Ön ödemeli konut almak hala riskli!

Müteahhitlik Hizmet Yasası yürürlüğe girmeden tüketicinin hakkının yönetmeliklerle yeterince korunamayacağını söyleyen İMKON Başkanı Tellioğlu yaptığı açıklamada "Tüketici açısından ön ödemeli konut almak hala riskli" dedi

Tahir Tellioğlu: Konut almadan önce araştırın!

Uzun vadeli konut satışlarından ev alacaklara uyarı yapan İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, uzun vadeli krediyle gayrimenkul alan vatandaşın, konutun yapılacağı yerden yüklenici firmaya kadar tüm bilgileri edinmesi gerektiğini söyledi...

Tahir Tellioğlu: Müteahhitler kaliteli beton tedariğinde sorun yaşıyor!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ( İMKON ) Başkanı Tahir Tellioğlu, müteahhitlerin kaliteli beton tedarik etmede sorun yaşadığını bildirdi. Bakanlığın yaptığı denetimlerde beton kalitesinde standartlara uymayan üretimler görüldü.

Tahir Tellioğlu: İnşaat sektörünün elden geçmesi şart!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu yaptığı açıklamada, sektördeki herkesin tepeden tırnağı eğitimden geçirilip yaptığı işin sorumluluğu hakkında bilgi sahibi olmasına imkan sağlanmasını istedi.

Tahir Tellioğlu: Metrekare ölçümünü iyi ayarlayın!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, bazı firmaların otopark, sığınak odası, sosyal alanlar gibi ortak kullanım alanlarını brüt metrekareye kattığını söyledi. Metrekare ölçümüne dikkat edilmeli dedi.

Kentsel dönüşümü riske atmamak için müteahhitler eğitiliyor!

İnşaat Müteaahitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu yaptığı açıklamada, Türk inşaat sektörünün dünyada üst üste ciddi başarılar göstererek, ikinci ligde yer aldığını dile getirdi

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

Konut ve kira fiyatları neden artıyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 5 maddede açıkladı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu konut ve kira artışlarına ilişkin açıklama yaptı. Tellioğlu konut ve kira artışlarının neden arttığını 5 maddede açıkladı. İşte detaylar...

SASA'nın patronundan bomba açıklamalar! 'SASA hissesi çok yüksek alınmaz diyorum'

Borsa İstanbul'un en tartışmalı iki hissesinden biri olan SASA'nın patronu da hisse fiyatının geldiği seviye konusunda şaşkın. İşte SASA'nın patronu İbrahim Erdemoğlu'nun ilginç açıklamaları...

Asgari ücret ve EYT’de açıklamaların ardı arkası kesilmiyor! AK Partili isim son açıklamayı yaptı

Milyonlarca insan asgari ücret ve EYT ile ilgili son karara odaklanmışken AK Parti hükümetinden de açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak bir açıklama da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu’ndan geldi. İşte detaylar…

Ekrem İmamoğlu'ndan Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının devrine tepki! İşte o açıklamalar....

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının devrine tepki geldi. İşte Ekrem İmamoğlu'nun o açıklamaları...

Dünya Powell'ın açıklamalarına kilitlendi! Gram altın ne kadar, artacak mı?

Dolarla doğru orantılı bir şekilde yükselişe geçen altının, Fed Başkanı Jerome Powell ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının ardından zirve yapması bekleniyor.

Altının sır perdesi aralanıyor! Herkesi heyecanlandıracak açıklamalar şimdi geldi!

Dolar kuru yükselmeye devam ederken altın fiyatları da yukarı yönlü hareket ediyor. Altının ons fiyatı bugün 1800 dolar seviyelerinde işlem görürken, altının ne olacağını herkes merak ediyor. analistlerden heyecanlandıran açıklamalar geldi. Altının sır perdesi aralanıyor!

Gümüş fiyatı 26 dolara koşuyor! Uzmanlardan gelen açıklamalar şok etti...

Gümüş fiyatları son beş gün içerisinde en yüksek seviyelere ulaştı. Gümüşün gramı bugün 12,28 liradan işlem görürken ons fiyatı 26 dolara koşuyor. Gümüş fiyatlarını yakından takip eden yatırımcılar için uzmanlardan şok açıklamalar geldi...

Tellioğlu Kurumsal Hizmetler İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Tellioğlu Kurumsal Hizmetler İnşaat Anonim Şirketi Pendik'te Fatih Öztel tarafından kuruldu.

İMKON müteahhitlere fiyat farkı düzenlemesi taleplerini açıkladı!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, kamu müteahhitlerine fiyat farkı verilmesine ilişkin düzenlemeyle ilgili "TBMM'ye sunulan sektörün hiçbir talebini karşılamayan, sektörü krize sürükleyecek teklifi kabul etmiyoruz" açıklamasında bulundu.

2022'de çimento fiyatları yüzde 20 artacak!

Döviz kurundaki artış inşaat malzeme fiyatlarını etkilemiş ve alım gücünü düşürmüştü. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, çimentonun 2022'nin ilk ayında zamlanacağını açıkladı.

Uzmanlardan ürküten İstanbul depremi açıklamaları!

Beklenen büyük İstanbul depremi, son günlerde deprem sayılarının artmasıyla yeniden gündeme gelir oldu. Peki uzmanlar beklenen depremle ilgili neler diyor? İşte o açıklamalar...

Müteahhitlerden fiyat farkı güncellemesi talebi!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, "Hükümetten ve sayın Cumhurbaşkanı'ndan orta ve büyük rakamlı projeleri durdurmalarını ve sözleşmeleri 'güncel' enflasyona göre fiyat farkı güncellemesi yapmalarını istirham ediyoruz" açıklamasında bulundu.

tahir tellioğlu açıklamaları Haberi

tahir tellioğlu açıklamaları

TBMM'de görüşmeleri süren Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve bazı mağduriyetlere neden olan ön ödemeli konut satışlarına ilişkin önemli düzenlemeler planlanıyor.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, söz konusu ön ödemeli olarak satışı gerçekleştirilen konutların sözleşmede bildirilmiş olan tarihte tüketicilere teslim edilmesi zorunlu hale gelecek. Konuyla ilgili olarak yaşanan gelişmelere göre, büyük ölçekli konut projelerinde inşaat çalışmalarının tamamlanması çok uzun sürebildiği için söz konusu ön ödemeli satılan konutların tüketicilere azami teslim süresi 36 aydan 48 aya çıkarılmış olacak. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, kat irtifakının tüketici ismine tapu siciline tescil edilmesiyle beraber zilyetliğin devri durumunda da devir ve teslim de gerçekleştirilmiş sayılacak.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylı bilgilere...