19 / 04 / 2024

Hem doları hem de piyasaları çok etkileyecek açıklamalar!

Hem doları hem de piyasaları çok etkileyecek açıklamalar!

Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen açıklamalar hem doların dünya ve Türkiye’deki gidişatını heme de piyasaları oldukça etkileyecek türden!



Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) Kansas City Başkanı Esther George, faiz beklentisini yüzde 5'e yükselttiğini ve faizlerin 2024’e kadar bu seviyelerde kalması gerektiği yorumunda bulundu.

Hem doları hem de piyasaları çok etkileyecek açıklamalar!

Öte yandan St. Louis Fed Başkanı James Bullard ise yeni yılda enflasyon tarafında rahatlama olabileceğini öngörürken, Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari de faizin yüzde 5,4'e yükselmesi gerektiğini savundu.

ABD Merkez Bankası yetkilileri aralık toplantısında 50 baz puanlık faiz artırmış ve politika faizinin yüzde 4,25-4,50 aralığına yükseltilmesine karar vermişti.

YUMUŞAK İNİŞ Mİ?

ABD’nin resesyona girip girmeyeceği tartışılırken, St Louis Fed Başkanı James Bullard, 2023 yılında enflasyonda gerileme sağlanacağına dair iyimserliğini dile getirerek, ABD ekonomisinin resesyona girme ihtimalinin son haftalarda azaldığını savundu.

Başkan Bullard, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin 2022 yılında agresif adımlar attığını ve faiz artırımlarının 2023 yılında da devam etmesinin planlandığını vurgulayarak, “Bu durum enflasyon beklentilerini Fed’in yüzde 2 enflasyon hedefi ile tutarlı bir seviyeye döndürdü” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön