18 / 04 / 2024

Tesla Çin'de daha çok fabrika açabilir!

Tesla Çin'de daha çok fabrika açabilir!

Elon Musk, Tesla'nın Çin'de daha çok fabrika açabileceğini ihsas etti. Musk, 'Çin coğrafi açıdan epey büyük, dolayısıyla lojistik maliyetleri azaltmak için bu ülkenin diğer bölgelerinde de tesislere sahip olmak anlamlı görünüyor' dedi.



Şanghay'daki fabrika inşaatı devam etmekte olan Tesla'nın Ceo'su Musk yaptığı bir konuşmada, şirketinin Çin'de daha çok fabrika kurabileceğini ima etti. Musk, Tesla'nın Kaliforniya'daki Mountain View'daki yıllık hissedarlar toplantısında, 'Çin coğrafi açıdan epey büyük, dolayısıyla lojistik maliyetleri azaltmak için bu ülkenin diğer bölgelerinde de tesislere sahip olmak anlamlı görünüyor' dedi.

Bloomberg'te yer alan habere göre, ancak Tesla'nın CEO'su şirketin gelecekte büyüme konusunda acele etmeyeceğinin altını çizerek, 'Parayı çok hızlı harcayamayız, yoksa onu çabuk tüketiriz' şeklinde konuştu. Çin, Tesla'nın Birleşik Devletler'den sonraki en büyük piyasası olarak biliniyor. Şirketin Şanghay'daki fabrika inşaatı hızla devam ediyor. Musk, inşaatın bu yılsonunda bitmiş olacağını daha önce söyledi. 50 milyar yuanı (7 milyar ABD doları) aşkın bir yatırımla inşa edilen Tesla fabrikası, Şanghay imalat setörünün en büyük yatırım projesi olacak.

Tesla'nın yeni fabrikası Şangay'da açılacak!

 


Geri Dön