18 / 04 / 2024

İnşaat sektörü, konut projelerinde iade hakkı süresinin kısaltılmasını istiyor!

İnşaat sektörü, konut projelerinde iade hakkı süresinin kısaltılmasını istiyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da bulunan ve ön ödemeli konut projelerinde 24 aya ulaşan iade süresinin 3 aya inmesini istiyor.



TBMM'de görüşmeleri süren Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve bazı mağduriyetlere neden olan ön ödemeli konut satışlarına ilişkin önemli düzenlemeler planlanıyor.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, söz konusu ön ödemeli olarak satışı gerçekleştirilen konutların sözleşmede bildirilmiş olan tarihte tüketicilere teslim edilmesi zorunlu hale gelecek. Konuyla ilgili olarak yaşanan gelişmelere göre, büyük ölçekli konut projelerinde inşaat çalışmalarının tamamlanması çok uzun sürebildiği için söz konusu ön ödemeli satılan konutların tüketicilere azami teslim süresi 36 aydan 48 aya çıkarılmış olacak. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, kat irtifakının tüketici ismine tapu siciline tescil edilmesiyle beraber zilyetliğin devri durumunda da devir ve teslim de gerçekleştirilmiş sayılacak.

İnşaat sektörü, konut projelerinde iade hakkı süresinin kısaltılmasını istiyor!

Konu ile ilgili olarak verilen detaylı bilgilere göre, ön ödemeli konut satışında devir ya da teslim süresinin geçmesi halinde, teslim edilmeyen her konut için 70 bin TL'lik bir idari para cezası ödenmesi gerekiyor.

Peki inşaat sektörü söz konusu gelişmelerle ilgili olarak ne diyor? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...


Geri Dön