28 / 03 / 2024

Müteahhitlik Hizmet Yasası şart!

Müteahhitlik Hizmet Yasası şart!

ANTMÜTDER Başkanı Deniz Karataş, inşaat ve gayrimenkul sektörünün kentsel dönüşüm ve yeni projelerle büyüyeceğini söyledi. Karataş, 'Müteahhitlik Hizmet Yasası'nın çıkartılması şart' açıklamasında bulundu.



ANTALYA İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANTMÜTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, inşaat ve gayrimenkul sektörünün son durumuyla ilgili bilgi verdi. Karataş, sektörün yeni konut isteği ve kentsel dönüşüm projeleriyle büyüyeceğini açıkladı.


Deniz Karataş, "Ekonomide büyük ağırlığa sahip olan inşaat sektörünün bir an önce standardının ortaya konulması gerekiyor. Müteahhitlik tanımının da içinde yer alacağı 'Müteahhitlik Hizmet Yasası'nın çıkartılması şart. Her kişinin müteahhitlik işini yapamaması lazım" şeklinde konuştu.


Antalya'nın büyük bir dönüşüm sürecine girdiğini açıklayan Karataş, konut ve ofis stokunun da değiştiğini söyledi. Karataş, "Son yıllarda 'turizm, ticaret, tarım' kimliğinden sıyrılıp, sanayi kenti haline gelen Antalya'da, konut ve ofis tercihleri değişti. Özellikle son 20 yıl içerisinde Antalya'nın çehresini değiştirecek büyük çaplı konut ve ofis projeleri hayata geçirildi. Kentin sanayi yatırımlarının da inşaata paralel olarak arttığını, yeni fabrikaların, yeni üretim tesislerinin yapılmakta olduğunu görmekteyiz. Antalya Organize Sanayi Bölgesinin, yeterli alan olmadığı için iş adamı ve sanayicilerin taleplerine cevap verememesi ve yeni bir organize sanayi bölgesinin zorunluluk haline gelmesi sebebiyle, Antalya Ticaret ve Sanayi Odasının Korkuteli bölgesinde kurulması planlanan Mermer ihtisas Organize Sanayi Bölgesinde son aşamaya gelindiğini takip ediyoruz'' dedi.




Antalya İleri 



Geri Dön