19 / 03 / 2024

Müteahhitlik sektörü Türkiye'yi yükseltmeye devam edecek!

Müteahhitlik sektörü Türkiye'yi yükseltmeye devam edecek!

Türk müteahhitlik sektörünün önemine işaret eden Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran,ürk müteahhitlik sektörünün Çin'in ardından dünyada ikinci sırada yer alarak önemli başarılara imza attığını söyledi...



Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran,  Ordu'nun Ünye ilçesinde bir mühendislik bürosu açılışında yaptığı konuşmada, Türk müteahhitlik sektörünün önemine işaret etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kalkınmasını ve gelişimini sürdürdüğünü ifade eden Kıran, bu başarıda müteahhitlik sektörünün önemli rol üstlendiğini belirtti.

Kıran, Türk müteahhitlik sektörünün dünyada önemli konuma geldiğini belirterek şunları söyledi;

"Türkiye son 16 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dünyada pek çok başarıya imza attı. Etrafımız kriz coğrafyası olmasına rağmen, başımıza türlü musibetler örülmeye çalışılmasına rağmen, son 16 yılda ülkemizin önüne, Cumhurbaşkanımızın önüne çok çeşitli, çok çetin senaryolar, çok çetin tuzaklar kurulmasına rağmen Türkiye kalkınmasından, gelişmesinden ve muasır medeniyet yolculuğundan hiçbir zaman taviz vermedi. Bu başarıların en önemli sac ayaklarından biri de Türk müteahhitlik sektörünün dünyada gelmiş olduğu konum."

Müteahhitlik sektörü Türkiye yi yükseltmeye devam edecek!

Kıran, Türk müteahhitlik sektörünün Çin'in ardından dünyada ikinci sırada yer alarak önemli başarılara imza attığını vurgulayarak, dünyanın gittikleri her noktasında ve Türkiye'de ağırladıkları her yabancı heyetten, Türk müteahhitlik sektörünün önemine ilişkin övgüler duyduklarını kaydetti.

Ünye'de de yurt dışında hizmet veren pek çok değerli müteahhit, mühendis olduğunu aktaran Kıran, "Onların da bu çabaya öncülük etmesinden, katkı vermesinden büyük gurur duyuyoruz. Bugün Çin'in ardından dünyada ikinci olan Türk müteahhitlik sektörü inanıyoruz ki temeli sarsılmaya çalışılan, temeli oyulmaya çalışılan Türkiye'yi sağlam temeller üzerinde, sağlam bir harç üzerinde yükseltmeye devam edecek." diye konuştu.

Kıran, açılışın ardından mühendislik bürosunu gezdi.


Geri Dön