26 / 04 / 2024

Mütekabiliyet yasasından beklenti büyük!

Mütekabiliyet yasasından beklenti büyük!

Gökkaya, yabancılara gayrimenkul satışının önündeki engellerin kalkması ve yabana mülk satışında ülke sayısının artmasıyla beraber özellikle Körfez ve Orta Doğu ülkelerinden Türkiye'de gayrimenkul alımına yönelik yoğun talep gelmeye başladığım söyledi...



Gayrimenkul Yatınm Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Üyesi Işık Gökkaya, mütekabiliyet yasasıyla beraber 2012 genelinde yabancılara yapılan gayrimenkul satışının 2,64 milyar dolara ulaştığım belirterek, "2013'ün ilk çeyreğinde yabancılara gayrimenkul satışı 720 milyon dolar oldu. Yıl sonuna kadar satışlann yaklaşık 3 milyar, orta vadede ise 10 milyar dolara ulaşması hedefleniyor" dedi. 


KÖRFEZ'DEN YOĞUN TALEP 


Gökkaya, yabancılara gayrimenkul satışının önündeki engellerin kalkması ve yabana mülk satışında ülke sayısının artmasıyla beraber özellikle Körfez ve Orta Doğu ülkelerinden Türkiye'de gayrimenkul alımına yönelik yoğun talep gelmeye başladığım söyledi. Gökkaya, bu bölgeden gelen yabana vatandaşların genellikle İstanbul ve Bursa'daki lüks ve büyük konutlara, Avrupalılar'ın ise ağırlıklı olarak kıyı kentlerine ilgi gösterdiğini ifade ederek, özellikle İstanbul'da merkezi bölgelerdeki deniz kıyısında veya deniz manzaralı olan lüks projelere ilginin arttığım kaydetti. 



Yeni Şafak


Geri Dön